Uovertruffen kantine hos Plesner

23-10-2008
3 min.

Den står på ren forkælelse hos advokatvirksomheden Plesner. Fra morgenstunden serveres der mad fra Meyer Kantiner. Økologi og sundhed er den røde tråd i omgivelser, der er den fineste gourmetrestaurant værdig.

Det kan godt være, at de arbejder hårdt i advokatbranchen. Det kan også godt være, at de arbejder længe, men de bliver godt nok også forkælede, når det gælder det kulinariske. I hvert fald hos Plesner - en af Danmarks største advokatvirksomheder. For 20 kroner om dagen får medarbejderne den mest delikate, sunde og langt hen ad vejen økologiske frokost tilberedt af kokke fra Meyer Kantiner. Og som noget nyt serverer de også morgenmad med nybagt grovbrød, øko-marmelade, øko-yoghurt, øko-juice og meget mere. Bliver de sultne i løbet af dagen, står der sandwich og frugt, og for dem, der arbejder sent, er der frosne middage, som kan lunes i mikroovnen. Hvis altså ikke de ringer efter sushi, thai eller indisk mad, som bliver leveret på adressen i en taxa.

Klokken er 11.30. Advokat Peter Dianati har inviteret DJØF Bladets udsendte på frokostbesøg i Plesners kantine, hvor der allerede er godt fyldt op. Men der bliver ikke trukket en eneste madpakke op af mapper eller tasker i den gennemdesignede og minimalistiske kantine i bunden af det 16-etagers kobber hus ved Langelinie i København, hvor Plesner har domicil. Til gengæld er der allerede kø ved de to buffet-øer - og det er der ikke noget at sige til. Her er både noget for øjet og næsen. Dagens varme ret er bagt lyssej med muslingesauce, nye kartofler og dampede grøntsager. Og så er der det kolde, det lune og salaterne. Og selvfølgelig det hjemmebagte rug- og grovbrød.

Alt er anrettet enkelt og æstetisk på lange hvide fade, og ved hver enkelt fad er der et lille skilt med en nøje beskrivelse af retten. Fx: Salat med bagt piment, parmesan og æblevinagrette. Sommerkål med svampe og trøffelolie. Salat med valnødder, pærer, yoghurt og honning og svampe/nøddepate med sommersalat. Der er også klassisk pålæg a la roastbeef med hjemmerørt remoulade. Og så er der det store rustikke bræt med oste. Her kan man skære sig et stykke 'Røde Kristian' - en biodynamisk rødkit ost lavet på komælk fra Kristiansminde Gårdmejeri. Eller måske snuppe en bid morbier - en halvfast komælksost med askestribe fra Jurabjergene i Bourgogne. Alle oste er nøje beskrevet, både når det gælder geografi, producent og råvarer.

Fordi det er onsdag, er der også noget sødt at slutte af med. Og det er der mange, der gør. I dag er det blommekage med vaniljecreme.

Alle retter er fint afstemt med krydderier - ikke for meget og ikke for lidt. Der er bid i grøntsagerne - ikke for meget og ikke for lidt. Her er Maggi-terninger, kagemix og præfabrikation fyord. Og tak for det - det smages og duftes.

Min medspiser, Peter Dianati, er selvfølgelig vant til den daglige, delikate frokost. Men ikke mere end han stadig sætter stor pris på den. For som han siger:

"Det påvirker jo ens sundhed og energiniveau. Jeg har en tendens til at tage det, der er lige for hånden, og hvis det var krebinetter og sovs, så tog jeg det."

Peter Dianati sætter også stor pris på, at kantinen i princippet aldrig er lukket, og han er som regel omkring kantinen flere gange i løbet af dagen.

"Jeg mærker tit en ny sult ved tretiden, men så kan jeg jo bare gå ned og tage en sandwich eller noget frugt. Og det gør, at jeg kan holde et par timer mere."

Og det kan da også godt være, at Peter Dianati vil benytte sig af det nye morgenmadstilbud."Men det er jo en prioritering, for jeg har jo ikke lyst til at flytte herind. Men det betyder da, at jeg har mulighed for at sætte min arbejdsdag sammen, som det passer bedst og samtidig få dækket mine kostbehov."

Det kan godt være, at de arbejder meget i advokatbranchen og kan blive trakterede i døgndrift, men hos Plesner gør de det med en god smag i munden. Der er ikke så meget at sige - Plesners kantine kommer helt op at ringe, når det gælder uddelingen af madkasser. Seks styks.


Inviter DJØF Bladet på frokost

Er maden i jeres kantine 100 procent økologisk og samtidig fedtfattig og ernæringsrigtig? Eller har I en helt fantastisk madmor, der bager drømmekage til jer hver onsdag og laver lagkage, når en kollega har fødselsdag? Eller er I måske blandt dem, der på skift tager en tur i Netto og fylder kurven op med kødpølse og rejesalat og deler den ved skrivebordene?

Har du lyst til at invitere DJØF Bladets udsendte på en frokost i din kantine? Hvis ja - så klik ind på linket til højre og skriv et par linjer om, hvad der gør din kantine til noget særligt.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.