Kvindelige chefer giver kvinder hovedpine

09-10-2008
1 min.

Kvinder med en kvindelig chef har flere problemer med hovedpine, angst og depression end kvinder med en mandlig chef.

Det viser en undersøgelse fra Universitetet i Toronto, skriver chef.se. Undersøgelsen er foretaget blandt 1.800 personer og publiceret i Journal of Health and Social Behaviour.

Deltagerne blev delt ind i tre grupper - medarbejdere med en mandlig chef, medarbejdere med en kvindelig chef og dem med både en mandlig og en kvindelig chef.

Det viste sig altså, at kvinder med en kvindelig chef i højere grad oplever stress, angst og depression og også hovedpine, halsbrand og rygsmerter.

Hos mændene er der til gengæld ikke forskel på, om chefen er en kvinde eller en mand, når det gælder påvirkning af helbredet.Forskerne fra Universitetet i Toronto har to teorier om, hvorfor kvinder får det dårligere af at have en kvinde som chef frem for en mand.

Deres påstand er, at kvinder ikke bryder sig om at have andre dygtige kvinder omkring sig. Men de peger også på, at kvinder forholdsmæssigt oftere er chefer i den offentlige sektor, hvor der ofte er mangel på både resurser og personale. Og det giver et stresset miljø både for chefer og medarbejdere.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.