Ingen kvinder i DJØFs direktion

24.10.2008

af

DJØFs seks mand store direktion - adm. direktør og fem vicedirektører - er ene mænd. Nu sætter DJØF en proces i gang i eget hus.

48 procent af DJØFs medlemmer er kvinder, og to tredjedele af de akademiske medarbejdere i DJØF er kvinder. Men der er ingen kvinder i DJØFs øverste ledelse.

Hvorfor ser det så skævt ud i toppen?

"Indtil jeg læste rapporten fra DJØFs taskforce om køn og ledelse, troede jeg med sikkerhed, at vi var godt på vej, fordi der i vores næste ledelseslag er en overvægt af kvinder, og de sidder på samtlige de tunge kerneområder. Jeg troede, at det med et så solidt rekrutteringslag af kvindelige mellemledere var et rent generationsspørgsmål, før de indtog topledelsen. Men rapporten dokumenterer, at det er en tro, man også har haft alle mulige andre steder, og det er bare ikke sket alligevel," siger adm. direktør i DJØF, Mogens Kring Rasmussen.

Hvad vil du gøre ved det?

"Nu lægger jeg et forslag op i SU om, at også DJØFs sekretariat tilslutter sig Ligestillingsministeriets Charter for flere kvinder i ledelse. Så bliver vi forpligtet til at formulere mål og en strategi for, hvordan vi får en større balance mellem kønnene - også i topledelsen."

Kan du sætte tid på, hvornår der er en kvinde i DJØFs direktion?

"Det kan jeg ikke af to grunde: Dels fordi vi nu skal have en fælles proces om det, for det skal være en integreret strategi og ikke bare noget, vi gør, fordi det er politisk korrekt. Vi skal have ordentlig diskussion - også om, hvordan vi håndterer det vanskelige forhold, som rapporten påviser som et åbenlyst, væsentligt problem: Nemlig at der sker en betydelig ubevidst diskrimination af kvinder.

Dels ligger det ikke i mine kort at fyre nogen. Vi kan ikke stille et kortsigtet mål op, som kræver, at vi skal afskedige nogen i direktionen for at nå det. Men vi kan fx stille et mål op om, at vi ved nyudpegninger eller organisationsændringer skal leve op til den andel kvinder, der er i vores rekrutteringsbase til chefstillinger."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet