Forhandler i tøjbranchen

23-10-2008
2 min.

Mikkel Gudsøe er advokat i brancheorganisationen for Danmarks fjerdestørste eksporterhverv - Dansk Textil & Beklædning - og ekstern lektor i forhandling på Aarhus Universitet. Begge steder er hans ambition at skabe merværdi.

Mikkel Gudsøe er advokat med ansvaret for den juridiske rådgivning i handelsafdelingen i brancheorganisationen Dansk Textil & Beklædning (DTB) og underviser som ekstern lektor i forhandling på Aarhus Universitet. Siden studietiden har han beskæftiget sig indgående med forhandling som disciplin, med at forstå de teoretiske og psykologiske elementer i forhandlingssituationen. Og de sidste år har han brugt tid og energi på at give dem videre. På Aarhus Universitet har han været primus motor i at oprette forhandling som fag, hvilket nu kører på tredje semester med fuldtegnede hold. Fra sin stol i brancheorganisationen for Danmarks fjerdestørste eksporterhverv bruger han det meste af sin tid på at rådgive medlemsvirksomhederne om international erhvervsret og forretningsudvikling. Og her spiller forhandlings- og konfliktløsningsdelen en stadig større rolle, idet de fleste medlemsvirksomheder såvel producerer, sourcer, køber og sælger globalt.

Nemmere at rådgive uden tikkende taxameter

Før jobbet hos DTB var Mikkel Gudsøe hos et specialiseret advokatfirma. Dengang som nu var hans mål at yde rådgivning, der skabte merværdi hos klienterne. Det er noget nemmere at gøre det fra en position, hvor taxameteret ikke tikker, hver gang en klient griber knoglen for at få et råd. Det særlige forhold mellem brancheorganisationen og de godt 350 medlemsvirksomheder gør en forskel.

"Virksomhederne ringer også om ting, de ellers ikke ville have ringet til advokater om. Altså emner, der ikke har juridisk karakter. Jeg opnår en stor fortrolighed og indsigt, så jeg forstår virksomheden på en anden måde, når jeg skal rådgive dem. I forhandling er essensen jo at have alle informationer til rådighed, så man kan se de underliggende interesser. Det har og får jeg her," fortæller Mikkel Gudsøe.

Fysisk tilbringer Mikkel Gudsøe sin tid såvel i hovedkvarteret i Herning, afdelingen i København som i resten af verden. Og ser det da også som en vigtig - om end en af de for advokatrollen mere utraditionelle af slagsen - opgave at vise flaget, når der er modeuge i New York, Moskva eller København og hvor påkrævet i øvrigt. Således måtte modeadvokaten afbryde sin sommerferie med familien, da Paris Hilton i sommer meldte sin ankomst til byen. Men det er vilkårene."Modebranchen er en branche i bevægelse med dygtige og kreative forretningsfolk. Det er et lyntog, du bare skal være på."

Med hans rådgivning i bagagen kan flere fra den danske branche forhåbentlig komme med.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.