Flest økonomer i JØPs nye afdeling 2

23-10-2008
1 min.

Der var flest økonomer, der valgte sig over i JØPs nye, mere risikovillige afdeling 2.

Da 31.497 JØP-medlemmer sidste år kunne vælge mellem at blive i den eksisterende pensionsordning eller gå over i den nye, mere risikovillige afdeling 2 med en større andel af pensionsopsparingen i aktier, havde økonomerne i alle aldersgrupper en højere omvalgsfrekvens end jurister og andre JØP-medlemmer. Blandt de 30-39-årige økonomer valgte 45 procent således at skifte til den nye afdeling mod 35 procent af de 30-39-årige jurister.

Det viser en analyse, som professorerne Anders Grosen og Carsten Tanggaard fra Handelshøjskolen ved Aarhus Universitet har gennemført på baggrund af data fra JØP.

"Forskellen kan skyldes, at det er mere naturligt for en økonom at investere i fx aktier, fordi de er uddannet til at forstå mekanismerne. Det er en holdning, som understøttes i flere andre undersøgelser. Men det kan også indikere, at økonomer har en lavere- risiko-aversion end sammenlignelige JØP-medlemsgrupper," siger Anders Grosen.

Undersøgelsen viser helt som forventet, at flere yngre end ældre har valgt sig over i afdeling 2, men også flere mænd end kvinder."Det sidste er vi mest tilbøjelige til at forklare med, at kvinder har en højere risikoaversion end mænd. Men vi kan dog ikke udelukke, at kvinders længere forventede -levetid også spiller en rolle," siger han.

Anders Grosen og Carsten Tanggaard betegner i øvrigt JØPs materiale til medlemmerne i forbindelse med omvalget som 'det klart bedste ud fra en pensionsfaglig synsvinkel' i en sammenligning med fem tilsvarende pensionsselskaber.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.