Djøferne er i tvivl om karriereplanlægning

10.10.2008

af

Op mod halvdelen af djøferne er i tvivl om, hvordan de skal gribe deres egen karriereplanlægning an, og MUS-samtalen spiller fallit. DJØF inviterer til karrieredag.

Hele 44 procent af de ellers karriereorienterede djøfere mangler viden om, hvordan de griber deres egen karriereplanlægning an. Tager man kvinderne og ikke-lederne for sig, ryger vi op på 50 procent.

Det viser en ny undersøgelse om djøfernes karriere. Den er gennemført af DJØF for at optimere tilbuddene på den såkaldte 'Djøfernes karrieredag', som DJØF inviterer medlemmerne til den 30. oktober i København.

Når Lars Bo Andersson fra DJØFs Karriere- og Kompetencecenter bladrer i undersøgelsen, slår han ned på, at halvdelen af djøferne stort set ikke kan bruge deres årlige MUS-samtale til noget i forhold til deres egen karriereplanlægning.

"Det viser, det er en juhu-samtale, hvor man klapper hinanden på ryggen. Der mangler substantielt indhold, og ingen af parterne får value for dén tid og energi, de bruger på dem. Derfor har vi valgt også at tage MUS-samtalen med på karrieredagen," siger han.

70 procent af djøferne mener selv, at de forholder sig aktivt til planlægningen af deres karriere.

Hvad gør I ved, at op mod halvdelen af DJØF-medlemmerne efterspørger viden om, hvordan de skal gribe deres karriereplanlægning an?

"Begrebet karriereplanlægning er forbundet med en masse myter og forestillinger. Så vi prøver at afmystificere det. Karriereplanlægning handler i al sin enkelhed om at gå efter selve kilden til det, der giver dig glæde og tilfredshed i jobbet. Det er den måde, du finder dén rigtige stol på."

Du forhandler din karriere hver dag

Iben Raffnsøe er en af dem, der har meldt sig til DJØFs Karrieredag. Hun er divisionsassistent i det rådgivende ingeniørfirma NIRAS A/S, hvor hun yder intern ledelsesrådgivning til ingeniørerne.

Hvorfor deltager du?

"Jeg er altid på udkig efter nyt input. Jeg er cand.techn.soc. fra RUC og har en af de mere bløde uddannelser, hvor man er i konkurrence med hardcore djøferne. Og så er jeg privatansat. Så der ligger ikke en fast karrierevej foran én som mig, lige som der gør for en jurist i retsvæsenet," siger hun.

"For mig er det vigtigt med indspark til, hvordan jeg forhandler min egen karriere. Det er jo dét, jeg gør hver dag på jobbet - og ikke kun, hvis jeg skulle skifte job."

Man kan også bide mærke i, at kun halvdelen af djøferne har fået deres job ved at søge på et stillingsopslag. Resten har fået det gennem opfordring, forfremmelse, headhuntning og netværk - ikke mindst hvis man er leder, mand og privatansat, viser undersøgelsen.

Og så er der én ting, som djøferne er ret fælles om: Ringe kendskab til DJØFs tilbud om karriere- og kompetenceudvikling: 75 procent svarer, at de kun kender lidt til dem eller slet ikke.

"Det overrasker os ikke. For det viser vores øvrige undersøgelser også," siger Lars Bo Andersson.

Men nu har man altså chancen på DJØFs Karrieredag. Det er gratis, og dagens tilbud spænder fra træning i bløde sager som mindfullness og improvisation til den mere klassiske genre med oplæg fra folk i den dyre ende og workshops om bl.a. CV-tænkning, networking og international karriere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
Job
Finanstilsynet
Job
Finanstilsynet
Job
Hjørring Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet