DJØF kræver ligestilling i ledelse

23-10-2008
1 min.

Ligestillingen på ledelsesområdet er gået i stå. DJØF anbefaler nu kønskvotering i bestyrelser for større private virksomheder og håndfaste skridt for en ligelig kønsrepræsentation i de offentlige ledelser.

Forsiden af DJØFs nye rapport om 'Køn & Ledelse' prydes af statuen af den sovende Holger Danske i Kronborgs kasematter med følgende tekst under sig:

'De måtte såmænd gerne få min plads, hvis det ikke var, fordi jeg selv skulle bruge den.'

Det udtrykker ret præcist rapportens budskab: Hvis vi troede, at problemet med de få kvinder i ledelse ville løse sig selv med tiden med det stigende antal højtuddannede kvinder i den chefmodne alder, så har vi troet forkert.

For selvom DJØF-kvinderne er stormet ind på arbejdspladserne og er kommet i den chefmodne alder, er andelen af kvinder i både ledelser og bestyrelser fortsat meget lav i Danmark. Derfor skal der ske noget mere drastisk nu.

Rapporten gør op med det gængse synspunkt om, at hovedforklaringen på den skæve kønsfordeling skyldes familiemæssige årsager, og at kvinderne ikke selv vil lede. Godt nok udskyder en del DJØF-kvinder en lederkarriere af hensyn til familien, men de fravælger den ikke - tværtimod har knap 70 procent af DJØF-kvinderne lederambitioner, og det er næsten lige så mange som blandt mænd.

I stedet peger rapporten på, at dobbelt så mange af de nuværende DJØF-ledere har fået deres første lederstilling ved at blive 'prikket' - altså opfordret, headhuntet eller forfremmet - som ved at søge på et stillingsopslag. Det betyder, fastslår rapporten, at hovedparten af lederstillingerne besættes ved mindre transparente procedurer, og noget tyder på, at kvinderne let overses.

Brev til ligestillingsordførere

Konkret har DJØF skrevet til Folketingets ligestillingsordførere og anbefalet disse tiltag:

  • Lovgivning om en kønskvotering på mindst 40 procent af hvert køn i bestyrelserne for alle private selskaber med mere end 500 medarbejdere og for alle børsnoterede selskaber.
  • Det offentlige - hvert ministerområde, hver region og hver kommune - forpligtes til at ansætte det antal kvinder i lederstillinger, der sikrer, at andelen af nyudnævnte kvindelige ledere svarer til kvindernes andel i det relevante rekrutteringslag.
  • Alle større private og offentlige virksomheder opfordres til at tilslutte sig Ligestillingsministeriets Charter for flere kvinder i ledelse.

Rapporten 'Vi kan ikke bare vente' er udarbejdet af DJØFs Taskforce om Køn & Ledelse, som består af repræsentanter fra DJØFs forskellige forbundsafdelinger. Dens anbefalinger er tiltrådt af DJØFs hovedbestyrelse. Find den ved at klikke på linket i højre side.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.