Vi skal også længere ud

24-01-2008
2 min.

DJØF-kommentaren

I medlemskampagnen "Forsiden af medaljen" var næsten 10.000 medlemmer blandt andet med til at formulere forventningerne til DJØF som organisation.

Medlemmerne vil have en professionel interessevaretagelse - både overordnet og individuelt - de vil have nærhed og engagement, og de vil have en stærk organisation med en stærk profil. Disse krav betyder noget for DJØFs politiske profil.

Viden og troværdighed er nogle af DJØFs adelsmærker. Disse værdier skal bruges. De er et stærkt afsæt for den politiske interessevaretagelse, og skal bruges til at gøre DJØFs holdninger mere tydelige i den offentlige debat

Kampen om dagsordenen i medierne er hård. Vi er gode til at reagere på emner i den offentlige debat. Men vi vil videre - vi skal selv være med til at sætte dagsordenen og skærpe debatten.

Det er realistisk at koncentrere kræfterne om at sætte 2-3 temaer på dagsordenen ad gangen. Temaer, hvor DJØF har stærke kompetencer at byde på, og hvor vi derfor i højere grad kan præge debat og resultater. Vi har valgt at sætte fokus på globalisering, på balancen mellem arbejdsliv og det andet liv og på ledelsespolitik.

DJØF vil selvfølgelig fortsat være at finde, når der er tale om uddannelse, erhvervspolitik, forskning, arbejdsmarked, ligestilling og mange andre emner. Men her er mange andre med til at sætte dagsordenen.

Når vi taler globalisering - den del, der har direkte betydning for vores arbejdsliv - er DJØF en stærkere spiller end de fleste. Vi har mange medlemmer, der arbejder i udlandet. Vi ved meget om deres vilkår fra vores store internationale undersøgelse. Og vi har forslagene til at få langt mere ud af de investeringer, der foretages, når en medarbejder krydser en national grænse i sit arbejdsliv.

Når det drejer sig om balance, har DJØF lagt sig i front med den store stressundersøgelse, der skal følges op i 2008, med initiativer om det psykiske arbejdsmiljø og med livsfasestrategien som nyt og dynamisk tankesæt til erstatning for stigemodellen, der er det fortærskede billede på en karriere.Når det er ledelse, der er på dagsordnen, er DJØF ikke til at komme uden om. Vi repræsenterer et meget stort antal af de mennesker med lang uddannelse, som er nutidens og fremtidens topledere. De mennesker, der skal udløse alle ressourcer og talenter i den samlede arbejdsstyrke.

DJØF vil ikke alene tættere på medlemmerne - vi skal også længere ud med vore holdninger.

Læs mere om DJØFs temaer - klik på linket i boksen øverst til højre.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.