Nyt job - Wendy Pinto Slesvig

24-01-2008
2 min.

Går til dansktimer på jobbet

Wendy Pinto Slesvig fra Peru er blevet ansat som fuldmægtig i Center for HR i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune i en integrations- og oplæringsstilling.

Hvad er en integrations- og oplæringsstilling?

"Det er en særlig stillingskategori, som er formuleret af Beskæftigelsesministeriet. Københavns Kommune har skabt sin egen model, som blandt andet indebærer, at det automatisk bliver en almindelig fast stilling efter et år."

Hvad består oplæringen i?

"Udover at man indgår på lige fod i de daglige arbejdsopgaver, bruger man 20 procent af sin tid til opkvalificering i det faglige danske sprog og i specifikke kompetencer, og så får man en mentor. Jeg har fået to mentorer på min arbejdsplads, som jeg holder møder med en gang om ugen. Og så har jeg søde kolleger, som jeg trygt kan spørge om hjælp. Og en god leder, som giver mig lov til at lære opgaverne at kende bredt på tværs af centret - det er både en stor udfordring og meget berigende."

Hvad er din baggrund?

"Jeg er uddannet som organisationspsykolog på Cayetano Heredia Universitet i Lima og har arbejdet med HR i flere større virksomheder i Lima som Procter & Gamble, konsulentfirmaet BDO i Peru og TAREA NGO, som arbejder med efteruddannelse. Jeg kom til Danmark for otte år siden. Mit første job var på den peruvianske ambassade, og efter den blev lukket, lavede jeg meget forskelligt."

Hvordan fandt du stillingen?

"Jeg havde aldrig mistet håbet om at komme til at arbejde med HR igen, så jeg har sendt så mange ansøgninger, at jeg kunne beklæde hele Rådhusets festsal med dem. Men jeg fik afslag på dem alle sammen. Jeg fandt annoncen i Søndagsavisen, og jeg kunne simpelthen ikke tro mine egne øjne. Det var en stor mulighed for mig."

Hvad er det sværeste i dit nye job?

"Det er meget svært at udtrykke mine tanker i en sætning uden at lyde som et børnehavebarn. Derfor har jeg fået en sprogmentor, som hjælper mig med fagsproget på jobbet. Det er meget anderledes at tale dansk end at arbejde på dansk."

Hvad har været den sjoveste oplevelse indtil nu?

"Det har været at opleve, hvor åbne folk er, når de udtrykker deres mening ved møder. For nylig var jeg til et 'gå hjem møde' i forvaltningen, og det var en hel oplevelse for mig. Folk har i hvert fald ikke uld i munden."

Er der noget, du synes er specielt ved en dansk DJØF-arbejdsplads?

"Alle mine oplevelser har været gode og berigende, men alligevel har jeg været nødt til at købe bogen 'Uskrevne regler på det danske arbejdsmarked'. For selvom I danskere er meget gode til at sige jeres mening tydeligt og konkret, så taler I stadig meget mellem linierne. Jeg prøver selv at lære det, for det er en fantastisk evne at kunne give mere end ét budskab på samme tid, men jeg må indrømme, at jeg skal øve mig lidt mere."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.