Økonom i virksomhedsnetværk

10-01-2008
2 min.

Cand.polit. Peter Stok overtog en større handelsvirksomhed kort efter, han blev kandidat. I dag, cirka 20 år senere, er han stadig direktør og sidder i ledelsen for et netværk af selvstændige djøfere.

Under et år efter at Peter Stok var færdig som cand.polit., døde hans far. Valget stod nu mellem at overtage farens virksomhed eller at gå den gængse polit-vej. Peter Stok valgte det første.

Virksomheden hedder Stok Emballage. Den sælger transportemballage til virksomheder og ligger på Erik Stoks Allé i Langeskov på Fyn. Erik Stok var Peters far.

"Jeg plejer at sige, at det var sådan en tvangsmodning, jeg fik der sidst i 20'erne," griner Peter Stok og fortsætter: "Set i bakspejlet var det godt, jeg ikke vidste, hvad jeg gik ind til. Jeg har lært meget på den hårde facon. Jeg stod der som 28-årig og havde ikke gjort de store erfaringer i livet. Pludselig blev jeg kastet ud i at skulle drive en virksomhed med 25-30 ansatte. Styrken var, at jeg havde været lidt med i virksomheden sideløbende med studiet, så det var ikke helt fremmed for mig."

Selvom han aldrig har brugt sit studie direkte, ser han ikke tiden på universitetet som spildte år.

"Lige præcis det faglige indhold finder måske ikke lige anvendelse i virksomheden, men på uddannelsen lærte vi noget metode, nogle arbejdsprocesser og nogle arbejdsdiscipliner. Det kan jeg bestemt bruge i dag," fortæller Peter Stok. Han fremhæver, at det specielt i forhandlingssituationer er godt at have noget ballast og tale det sprog, som han lærte på studiet.

Typisk djøfer

Peter Stok er medlem af bestyrelsen i DJØFs Fagklub Selvstændige, der er et netværk af advokater, virksomhedskonsulenter, coaches, muslingeavlere og projektkonsulenter og andre selvstændigt erhvervsdrivende djøfere."Peter er en typisk djøfer. Hele hans tankesæt og hans måde at drive virksomhed på er direkte og indirekte gennemsyret af hans uddannelse - tilsat en stor portion købmandsgen. Også måden han manøvrerer på i dagligdagen, både i små og store beslutninger, bærer præg af, at der er lagt noget analytisk vidensgods i hans rygsæk," forklarer Rune Gregers Meyer, der er formand for netværket.

I bestyrelsen repræsenterer Peter Stok de større ejerledede virksomheder. Den overvejende del af de andre medlemmer har enkeltmandsvirksomheder.

"Det er vigtigt at have Peter med som repræsentant for vækstvirksomhederne og lade hans erfaringer glæde de andre medlemmer," slutter Rune Gregers Meyer.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.