Ring og tal fortroligt med direktøren

26.9.2008

af

Førhen løb man jo som regel på kommunaldirektøren nede i Brugsen, og så kunne man lige spørge ham, hvornår de egentlig henter den der bunke grus, de har liggende omme på Vinkelvej. Sådan er det ikke helt i dag.

Men nu kan borgerne i Fredensborg Kommune ringe direkte og fortroligt til en af kommunens fem direktører den første torsdag eftermiddag i hver måned mellem 15 og 17. Den første ved røret var kommunaldirektøren selv, Kim Herlev Jørgensen.

Hvorfor gør I det her?

"I den almindelige hverdag er vi i direktionen ikke i nær kontakt med borgerne, og de kan også opleve os som fjerne. Formålet er, at vi får en lidt tættere dialog med borgerne og hører, hvad der rører sig blandt dem af ris, ros og gode ideer til os."

Hvad oplevede du i torsdags?

"At det gik rigtig godt. Der var 11 borgere, der ringede, og tiden blev fuldt udnyttet. De ringede om alle områder, men navnlig om det sociale område og planområdet, hvad der ikke er så overraskende."

Hvad gør du med en henvendelse om en social sag?

"Vi har på forhånd understreget, at det ikke er meningen, at der skal være tale om sagsbehandling. Det forventede de borgere, der ringede, heller ikke. Men nogle af dem havde en oplevelse, de gerne ville dele med mig for eksempel om, at de synes, at deres sag har taget lidt langt tid. De tilfælde kontaktede jeg den pågældende forvaltning om, og så bliver der kigget på det, og jeg får en tilbagemelding."

Er det ikke en kortslutning af systemet?

"Nej. Jeg går jo ikke ind i den konkrete sag. Det er alene et tilbud til borgerne om en direkte vej for dem til at give os ris, ros og gode ideer. Hvis de kommer med kritik, må vores medarbejdere respektere det, ligesom man må det i private virksomheder, hvor det også er legitimt, at kunden kan gå direkte til ledelsen. Jeg oplever, at der er fuld respekt om det her initiativ hos medarbejderne."

Hvad har du lært af i torsdags?

"Jeg blev bekræftet i, at det er et rigtigt spor at gå. De borgere, der ringede, var meget engagerede. Og så fik jeg også en fornemmelse af, at der er nogle områder i vores forvaltning, som vi skal have lidt stærkere opmærksomhed på."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 2. okt. 2023
Job
Odense Kommune
Job
Kommune Kujalleq
Job
TACK International A/S
Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet