Nedsat tid ingen hindring

26.9.2008

af

Torben Mølgaard Hededal er ambitiøs advokat og samtidig ansat på nedsat tid. Han er derfor lidt af en sjældenhed i den danske advokatbranche.

"Det er et kendt fænomen i advokatbranchen, at man vægrer sig ved at sige nej til en opgave. Man siger ofte ja tak og arbejder bare igennem, indtil opgaven er løst. Derfor kommer man nemt til at overhøre de faresignaler, der fortæller, at det er på tide at drosle ned," fortæller Torben Mølgaard Hededal, ansat som advokat i Norrbom Vinding Advokatfirma. 

Han ved, hvad han taler om efter 14 år i forskellige firmaer i advokatbranchen, hvoraf de første 11 år var på fuldtid med en arbejdstid på mellem 60 og 70 timer om ugen. I Torben Mølgaard Hededals tilfælde var det en skilsmisse, der fik ham til at vågne op og indse, at jobbet havde taget alt for meget magt i hans liv, og at han måtte lægge sit liv om, hvis han skulle generobre rollen som far for sine tre børn.

"Min familie har altid betydet enormt meget for mig, og jeg har altid set mig selv som far med stort F. Men når man i årevis befinder sig i den her verden, hvor man nemt bliver grebet af spændende og fagligt udfordrende opgaver, var jeg, nok som så mange andre, kommet til at tro, at jeg kunne nå det hele. Men en dag indså jeg, at jeg ganske enkelt var blevet en fremmed fugl i min egen familie, og at mit liv bare slet ikke harmonerede med den forestilling, jeg engang havde haft om, hvordan mit liv skulle være," fortæller Torben Mølgaard Hededal.

Et liv ved siden af arbejdet

Efter at have været ansat i Norrbom Vinding i tre år gik han som den første mand til ledelsen og bad om at komme på nedsat tid, og fik fuld opbakning. Siden har han arbejdet på nedsat tid, svarende til 80 procent af fuldtid, hvilket i praksis giver ham en arbejdsuge på 40 til 45 timer.

"Jeg lever et fundamentalt andet liv i dag, end jeg gjorde dengang. Jeg er en aktiv del af mine børns og dermed også af mit eget liv. Jeg henter mine børn to gange om ugen klokken 15, og de dage arbejder jeg ofte hjemme for ikke at skulle bruge tid på transport. Og når de er hentet, skal jeg ikke bruge eftermiddagene og aftenerne på at arbejde igen, men kan være sammen med dem om at lave lektier eller lave mad. Min erkendelse er måske dyrt betalt, men jeg har lært, hvor vigtigt det er for mig at føle, at jeg er en far, og at jeg også selv har et liv samtidig med et arbejde, jeg kan brænde for," siger Torben Mølgaard Hededal.

Torben Mølgaard Hededal oplever, at der i advokatbranchen hersker en vis opfattelse af, at man kan komme til at sende forkerte karrieresignaler, hvis man beder om at få lov til at drosle ned. Selv er han glad for, at hans egen krise ramte ham på et tidspunkt, hvor han befandt sig i et af de få advokatfirmaer, hvor man reelt praktiserer ønsket om balance mellem familie- og arbejdsliv.

"Alle mennesker må selv tage ansvaret for valgene i deres eget liv. Jeg siger ikke, at det ene valg er bedre end det andet. Det vigtige er, at man træffer et bevidst valg af, hvad man vil med sit liv. Jeg har truffet mit valg, og i dag kunne jeg ikke forestille mig at arbejde så meget igen," siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Færdselsstyrelsen
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Slagelse Kommune
Job
Kriminalforsorgen
Job
Socialpædagogerne
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet