Erhvervslivets ambassadør på rådhuset

13.6.2008

af

Midt i juni tiltræder cand.polit. Jakob Brandt stillingen som Københavns Kommunes første erhvervschef. Han ser det som sin fornemmeste opgave at gøre livet lettere for hovedstadens iværksættere og små og mellemstore virksomheder.

"Københavns Kommune kan jo være lidt af en jungle at komme igennem for især nystartede virksomheder. Derfor er der virkelig brug for en person, der kan tage virksomheder i hånden og guide dem igennem. Og den opgave glæder jeg mig virkelig til at tage på mig," siger cand.polit. Jakob Brandt, der fra 16. juni skal bestride posten som hovedstadens første erhvervschef.

Han kommer fra en stilling som cheføkonom i Håndværksrådet, hvor han har været ansat i fem år og brugt tiden på at varetage de politiske interesser for organisationen og udarbejde analyser af erhvervslivets og ikke mindst små og mellemstore virksomheders behov. Den viden vil han nu trække om på den anden side af bordet - hvor de politiske beslutninger bliver truffet - og forsøge at få omsat til praksis.

"Hvor jeg før arbejdede på at påvirke det politiske system til at sikre gode rammevilkår for erhvervslivet, bliver jeg nu den, der kan være med til at få netop de rammevilkår indført - og dermed være med til konkret at forbedre forholdene for erhvervslivet i Københavns Kommune," siger Jakob Brandt, der som erhvervschef kommer til at stå i spidsen for et nyoprettet erhvervscenter med omkring 25 medarbejdere.

Luget ud i regler

Han mener især, at det er iværksættere og de små og mellemstore virksomheder, der har brug for en håndsrækning. Dels til at få hjælp og vejledning i, hvordan man omsætter iværksætterideer til handling, og dels til at komme igennem den bureaukratiske verden af ansøgningsformularer og godkendelsesprocedurer.

"I dag er det jo sådan, at der går iværksættere rundt i byen med gode og sunde forretningsideer, som aldrig når at se dagens lys, for de har kort og godt ikke ressourcerne til at komme igennem alt det papirarbejde og alle de godkendelser, de skal indhente for at kunne starte egen virksomhed. Og derfor skal vi altså virkelig have luget ud i reglerne," siger Jakob Brandt og nævner, at man allerede i dag arbejder på at forkorte byggesagsbehandlingen. Derudover har Københavns Kommune afskaffet en række skatter på for eksempel udeservering på cafeer og restauranter og på filmoptagelser i byen.

Endelig har han også en ambition om for eksempel at digitalisere ansøgningsprocedurer og lave brugervenlige elektroniske guides, der tager iværksættere i hånden og hjælper dem fra A til Z, når de skal starte som selvstændige.

"Og så har jeg også et håb om, at vi kan komme mere i dialog med de færdiguddannede kandidater, lige når de kommer ud fra universiteterne. Der går masser af iværksættere gemt der, som har ideerne, men som slet ikke har tænkt tanken, at de som nyuddannede kan starte direkte med at føre deres egne ideer ud i livet som selvstændige," siger Jakob Brandt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet