Ledelserne må give noget tilbage for plustid

30.5.2008

af

Ledelserne skal være villige til at give tilbage på den fleksibilitet, man kræver af medarbejderne, siger Lars Qvistgaard, formand for DJØFs Overenskomstforening.

Hvilke overvejelser skal en DJØF-klub gøre sig, før den siger ja eller nej til en aftale om  plustid?

"Det er ikke nok at tænke snævert på arbejdstiden. Plustid kommer til at påvirke arbejdspladsens kultur, og derfor skal man tænke hele vejen rundt. Øget arbejdstid må ikke blive en betingelse for at få tillæg eller tilbud om kompetenceudvikling. Jeg mener, det er en afgørende forudsætning for at indgå en aftale, at der er en tidsbegrænsning på, som gør det muligt at evaluere, hvad det har betydet for arbejdspladsen."

Hvad gør DJØF for at hjælpe klubberne med det?

"Vi er i færd med at udarbejde informationsmateriale til klubber og til de medlemmer, som kan forhandle selv. Det vil være færdigt inden sommerferien. Vi inddrager det i uddannelsen af vores tillidsrepræsentanter. Og endelig kan man altid sende aftalen til gennemsyn i DJØF, før man indgår den."

Hvad er dit gode råd til ledelserne, hvis de vil have klubberne til at sige ja?

"Lad være med at presse plustid igennem, bare fordi det er oppe i tiden. Processen er uhyre vigtig. Man skal som ledelse være villig til at tage en dialog om de konsekvenser, som øget arbejdstid har for arbejdspladsen som helhed. Og man skal være villig til at give tilbage på den fleksibilitet, man kræver af sine medarbejdere - det være sig med frihed til selv at tilrettelægge sin arbejdstid ved flekstid, nedsat arbejdstid i perioder eller lignende."

Aftalen om plustid omfatter alle offentligt ansatte undtagen chefer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet