Økonom med svanemærker

25.4.2008

af

Fleksibiliteten er ledestjerne for Jens Oksborg Neergaards karriere som miljørådgiver i den grafiske branche.

Det tager ikke lang tid for Jens Oksborg Neergaards at scanne rummet for trykfarver, lakker og afvaskningsmidler, som skulle være glemt på den liste, virksomheden har opgivet til tilsynsmyndighederne. Ti års erfaring med at skærpe grafiske virksomheders miljøprofil har trænet hans blik, og virksomhederne tager gerne imod hans råd og ideer til at opnå de eftertragtede pluspoint til svanemærket eller andre certifikater.

Det var ganske vist ikke miljørådgivning, Jens Oksborg Neergaard havde i tankerne, da han som stud.oecon. sidst i 80'erne målrettet strikkede sin uddannelse på Aarhus Universitet sammen. "Jeg valgte fag fra driftsøkonomi og forvaltningsøkonomi og supplerede med forvaltningsfag fra statskundskab, fordi jeg gerne ville ind at lave budgetter i en kommune," husker han.

Fleksibiliteten har han imidlertid bevaret, og den løber som en rød tråd gennem hans karriere. Som miljø- og kvalitetsmedarbejder i kædesamarbejdet Prinfo i den grafiske industri stykker han hele tiden sit job sammen af nye arbejdsopgaver, som han mærker et behov for i de cirka 21 virksomheder over hele landet, han skiftevis besøger.

Alsidig arbejdsdag

Jens Oksborg Neergaard trækker på sin viden som forvaltningsøkonom, når virksomhederne skal have en hjælpende akademikerhånd til dokumentation og organisation, og han stabler løbende nye projekter på benene om eksempelvis kompetenceudvikling for medarbejderne.

Det giver en så alsidig arbejdsdag, at han ikke kan forestille sig en anden karriere. "Jeg vil gerne fortsætte med at være ansat som en slags freelancekonsulent, som kan komme rundt og opleve virksomhederne indefra, og fungere som den, der laver nogle ledelsesmæssige opgaver i dem," siger han og fremhæver, at det ikke mindst er udfordringen ved at skulle tilpasse sig en ny virksomhed med sin helt egen kultur hver dag, som han synes er spændende.

"Jeg får nye input hver dag, og da jeg ser dem flere gange årligt, har jeg snor i dem og kan følge deres udvikling," fortæller han og tilføjer, at det også giver ham den fordel, at han kan bringe ideer videre i Prinfo-systemet, eksempelvis hvis man et sted finder på en ny smart måde at sortere affald på. De cirka 40.000 kilometer, som han årligt tilbringer på vejene, udnytter han blandt andet til at afslutte dagens job med telefonsamtaler over sit trådløse headset. På den måde kan han have fuld fokus på familiens tre små børn, når han træder over dørtærsklen til hjemmet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet