Nyt job - Louise Møller Pedersen

25.4.2008

af

Forskning i arbejdsulykker

Louise Møller Pedersen, cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet, 29 år, er begyndt som ph.d.-studerende på Arbejdsmedicinsk Klinik ved Regionshospitalet Herning i et projekt sammen med Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Hun er en af de første i landet, som tager en forskeruddannelse inden for forebyggelse af arbejdsulykker.

Hvordan fandt du stillingen?

"Jeg var på et kursus i statistik i forbindelse med mit job som videnskabelig assistent på Aalborg Universitet. Der mødte jeg Claus Hansen, som var ved at skrive en ph.d.-afhandling på Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning om sygefravær. Jeg syntes, hans afhandling lød rigtig spændende. Claus sendte mig jobopslaget, da det kom."

Hvorfor søgte du den?

"Fordi jeg meget gerne vil arbejde forsknings- og projektorienteret, og fordi jeg meget gerne vil være med til at lave undersøgelser, som mere direkte er med til at forbedre menneskers liv og arbejdsliv. Desuden er arbejdsmiljø, specielt forebyggelse af arbejdsulykker, et relativt nyt og meget interessant forskningsområde med store potentialer."

Hvad skal du konkret forske i?

"Jeg skal ud at følge lederne og medarbejderne i tre VELUX-virksomheder. Jeg skal undersøge, hvilken effekt det giver, hvis man gør en særlig indsats for at ændre kulturen i forhold til forebyggelse af arbejdsulykker. Konkret skal vi afprøve en teori om, at man skal arbejde med ledelsen og medarbejderne på samme tid for at opnå den størst mulige påvirkning af både kultur og adfærd og dermed den højeste forebyggelsesgrad. Det er nyt i dansk sammenhæng, både at jeg skal kombinere adfærds- og kulturperspektivet, og at jeg skal fokusere såvel på ledelsen som på de ansatte."

Hvordan har du det med, at langt de fleste af dine nye kolleger er læger og psykologer?

"Det har jeg det rigtig godt med. Jeg er jo uddannet i et tværfagligt studiemiljø på AAU. Jeg glæder mig også til, at en del af min empiriindsamling bliver sammen med en læge, to psykologer og en antropolog. Noget af det, man frygter som ph.d.-studerende, er at sidde isoleret med sit projekt."

Hvad er dine planer efter ph.d.-graden?

"Det er at gå videre ad forskervejen. Men man ved aldrig. Tre år er lang tid, og en ph.d. om arbejdsmiljø åbner op for mange spændende muligheder i både offentlige og private virksomheder."

Hvor meget tror du typisk, du kommer til at arbejde?

"Mit mål er at holde det på 37-40 timer om ugen. Det talte vi også om til ansættelsessamtalen. For apropos arbejdsmiljø er jeg meget bevidst om, at jeg ikke vil køre mig selv ned. Men selvfølgelig bliver der stressede perioder indimellem."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet