Navigation mellem mennesker og systemer

11.4.2008

af

Trods kritik af Københavns Kommunes behandling af de psykisk udviklingshæmmede, trives kontorchef Anders Bildsøe Lassen i Mål- og rammekontoret for handicappede godt med at være involveret i styring og udvikling af området.

"Jeg kan godt lide at arbejde i handicapsektoren, fordi de mennesker, der arbejder her, er uselviske og uhøjtidelige, og de laver et godt stykke arbejde."

Ordene kommer fra Anders Bildsøe Lassen, kontorchef i Mål- og rammekontoret for handicappede, der hører under Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Ordene ledsages af et smil, der udstråler venlighed og sikkerhed, selvom kritikken i de seneste måneder er væltet ned over Københavns Kommunes behandling af psykisk udviklingshæmmede beboere på nogle af de institutioner, som Mål- og rammekontoret har ansvar for.

"Det er i orden, at pressen påviser fejl og mangler i vores arbejde, og det er vores opgave at sikre, at de problemer, vi bliver kritiseret for, bliver løst og ikke opstår igen. Jeg er ikke i tvivl om, at vi har brug for at blive dygtigere, men jeg må også se i øjnene, at det er mennesker, vi har med at gøre. Derfor kan der altid opstå konflikter, og vores procedurer kan aldrig blive 100 procent sikre," siger Anders Bildsøe Lassen.

En sektor under pres

At kontorchefen kommer under pres, når medierne kører løs, er en del af jobbet.

"Problemerne skal løses, men jeg er også meget bekymret for, at mediernes fokus på nogle enkelte sager betyder, at de ansatte i hele sektoren føler sig mistænkeliggjort. Lige nu er det en meget stresset sektor. De ansatte på institutionerne føler sig usikre og nervøse for, at fejl, der er begået for år tilbage, pludselig dukker op i avisoverskrifter. Derfor er det utrolig vigtigt, at der bliver sendt et signal til de ansatte om, at de er værdsatte og har betydning. For der bliver ydet en meget stor indsats af mange mennesker i denne sektor," siger den 42-årige Anders Bildsøe Lassen, der er mag.art. i kultursociologi.

Han har mere end ti års erfaring inden for socialområdet, og han trives godt med at være involveret i styring og udvikling af handicapsektoren og få både økonomi og målsætninger til at gå op i en højere enhed. Anders Bildsøe Lassens kommunale erfaring kom ham også til stor hjælp, da han i perioden 2000-2002 var udsendt til Guatemala for ulandsorganisationen IBIS, hvor han arbejdede med udviklingen i flere kommuner, blandt andet med åbenhed i forvaltningen, budgetlægning og økonomistyring.

"Jeg trives godt i et job, der har med mennesker og systemer at gøre, og hvor jeg skal navigere på mange niveauer, hvad enten det er politik, ledelse eller har med den overordnede faglige udvikling at gøre," siger Anders Bildsøe Lassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet