Giv ikke op overfor pressen

11.4.2008

af

Læserbrev fra Lotte Hansen

Jeg er glad for, at mine kommentarer, hvor jeg har stillet skarpt på embedsbedsmandsprofessionen i en medietid præget af følelser, moral og poppolitik har vakt debat. Her i bladet har Djøfs formand for offentlige chefer Per Hansen bifaldet debatten og senest har Helge Andreasen vicedirektør i Miljøstyrelsen kommenteret mit indlæg. Helge Andreasen stiller spørgsmålstegn ved, om jeg mener, at man som embedsmand skal sige fra over for pressen og lade værre med at deltage. Og her er svaret et rungende nej. Den vigtigste grund er i mine øjne demokratiets overlevelse og kravet om oplysning. Vi har brug for jeres fagviden til at balancere en dagsorden præget af følelser og pop. Min pointe var, at man ikke må tro, at tiden er fra dengang Max Weber lavede sine professionsidealer. Hvis man tror, at man bare skal svare på spørgsmålene og ikke gå meget aktivt ind i den nye medievirkelighed, så har man et medansvar for, hvordan man fremstilles i medierne. Urimeligt eller ej.

Lotte Hansen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet