På pionerrejse i bankernes univers

7.3.2008

af

En stor lyst til at udfolde sig i ukendte rammer i en kreativ og nytænkende virksomhed, fik Line Bagger Bendix til at forlade sit advokatkontor for at blive den første jurist i Middelfart Sparekasse.

"Jeg tænkte, at det dér er jeg simpelthen nødt til at prøve. Det ville jeg bare rigtig gerne," fortæller Line Bagger Bendix om den morgen for et års tid siden, da hun i Go´morgen Danmark så direktør Hans Erik Brønserud fortælle om Middelfart Sparekasse som arbejdsplads og om, hvordan man der modvirker stress ved at have en åben virksomhedskultur og lægge stor vægt på selvledelse. 

Sparekassens satsning på nytænkning var sammen med dens vilje til udsyn helt i tråd med Line Bagger Bendix´ forestilling om perfekte rammer til at udfolde sig fagligt i, og kort tid efter var hun ansat som den første jurist i sparekassens 155 år lange historie.

Selvstændighed i højsædet

Med jobbet i Middelfart Sparekasse er den 32-årige jurist kommet højt op at flyve, og hun bestemmer i vid udstrækning selv kursen. En af hendes centrale opgaver er finansiel compliance, det vil sige, at hun skal strukturere sparekassens juridiske forhold, så de efterlever den stadig mere intensive regulering, der finder sted i den finansielle sektor. "Det er spændende, at stillingen er ny og skal formes, og det er jeg stadig i gang med," fortæller hun.

Selv om selvledelse er nøgleordet i sparekassens forretningsfilosofi, er det kommet bag på Line Bagger Bendix, hvor dybt forankret det rent faktisk er i den praktiske hverdag. "Ledelsen har virkelig tillid til, at man kan bære et stort ansvar," oplever hun.

Line Bagger Bendix kan indimellem godt savne det juridiske miljø på advokatkontoret, men hun synes, at hun har et godt fagligt netværk, både formelt og personligt. "Jeg skal være mere opsøgende for at få faglig sparring, men jeg synes også, at jeg har adgang til den, " siger hun. Således drøfter hun pengeinstitutjura og kontraktovervejelser med eksempelvis finanssektorens juridiske klub eller tidligere kolleger, selv om hun selvsagt ikke altid kan være helt åben.

Specialisering med muligheder

På den baggrund frygter Line Bagger Bendix ikke i sit job som alenejurist at komme væk fra det faglige miljø og ud på et karrieremæssigt sidespor. Snarere tværtimod glæder hun sig over at være kommet ind på et spor, som har interesseret hende, siden hun på jurastudiet skrev speciale om pengeinstitutter. "Jeg ville gerne spores ind på branchen og dens vilkår, og det passer fint med at skulle implementere nye lovtiltag. Derfor er det en branchespecialisering, jeg er i gang med," fortæller hun. En specialisering som hun også oplever, har karrieremæssige perspektiver, blandt andet fordi advokatbranchen opruster kraftigt på den finansielle sektor, hvor den ser et lovende marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet