Jyske advokater invaderer København

22.2.2008

af

Jyske advokatfirmaer har åbnet afdelinger i København for at holde på klienterne, men også for at tiltrække nye medarbejdere og få opgaver fra udlandet.

Megabyggerierne i Ørestaden og på den københavnske havnefront har trukket en masse jyske entreprenører, håndsværksmestre og andre små og mellemstore virksomheder til hovedstaden. Og deres advokater er fulgt efter dem. Flere jyske advokatfirmaer har i løbet af de seneste år åbnet kontor i København for at betjene eksisterende klienter og få del i et boomende marked for juridisk rådgivning. De har fundet en niche som alternativ til de store advokatkoncerner.    

Dahl, DELACOUR og Abel & Skovgård Larsen - de tre største jyske advokatfirmaer i København - har i løbet af få år banket afdelinger op og mangedoblet antallet af medarbejdere. Dahl åbnede i 2004 med to jurister, i dag er de 18. Med afdelinger i Viborg, Herning, Esbjerg, Aalborg og Tyskland har firmaet i alt 280 medarbejdere, heraf 110 jurister.

"Så vores klienter vælger os ikke, fordi vi er jyske, de vælger os på kompetencer," siger advokat Kim Ricken Jørgensen, partner i Dahl. Bag Dahls og de andre jyske firmaers beslutning om at åbne afdelinger i København ligger både ønsket om at ekspandere og få del i de udenlandske opgaver, der kommer til landet. For når udenlandske klienter leder efter rådgivere i Danmark, ser de kun på København.

Nogle opgaver er der faldet af.

"Ikke de helt store, men det er vi heller ikke gearede til," siger Kim Ricken Jørgensen.

Københavnske klienter sover længere

I en tid, hvor advokatfirmaerne kæmper hårdt om hjernekraften, og nogle af de store firmaer derfor begynder at ansætte udenlandske medarbejdere, er det ikke overraskende, at spørgsmålet om rekruttering af medarbejdere og specialister også ligger højt på listen over motiver for at udvide med en afdeling i København. Mere end halvdelen af Danmarks advokater bor i hovedstadsområdet.

"Det giver os en større rekrutteringsbase og mulighed for at tilbyde vores klienter flere specialister. Vi får i det hele taget en udvikling i København, som vi ikke ville have kunnet få i Jylland," pointerer Carl Erik Skovgård, advokat og partner i advokatfirmaet DELACOUR, der lige som Abel & Skovgård Larsen åbnede københavnerafdelingen i 2003 med to jurister - i dag er de 13. Firmaet har 110 medarbejdere og 50 jurister fordelt på afdelinger i Århus og København og er ikke, understreger Carl Erik Skovgård, et jysk, men et dansk advokatfirma. Dahl er begge dele, selvom man ikke har noget hovedkontor - administrationen er fordelt på firmaets fem afdelinger. 

"Vi er et jysk firma," siger Kim Ricken Jørgensen uden dog at være i stand til at indkredse dette jyske.

"Det er svært at sige, hvad det er, men det jyske er der helt sikkert," tilføjer han således uden at falde i klicheerne om jysk troværdighed og den slags, som nogle jyske producenter og personer ofte slår på i reklamer og annoncer. Han kan heller ikke nikke genkendende til den erfaring, andre advokater har gjort sig - nemlig at en del jyske klienter forventer, at de kan kontakte deres advokat allerede klokken otte om morgenen. Dette tidspunkt skulle angiveligt være rykket frem i København.   

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet