Jobcentre kan ikke hjælpe ledige akademikere

22.2.2008

af

Kontrol, kontrol og atter kontrol og lange foredrag om rådighedsregler.

Sådan beskriver arbejdsløse akademikere deres møde med jobcentre, a-kasser og private jobformidlere - mens individuel rådgivning og støtte til at finde relevante arbejdspladser hører til sjældenhederne. Det viser 30 dybdeinterviews med højtuddannede ledige i Rudersdal, som Akademikernes Centralorganisation gennemførte i efteråret.

Det er især magistre og andre bløde fag plus en gruppe af lidt ældre, som blev afskediget i begyndelsen af årtusindskiftet, der har problemer med at komme i job. De bliver efter et års tid som ledige ofre for en stemplingseffekt hos arbejdsgiverne, konstaterer AC.

"Jobcentre og de såkaldt andre aktører vil ofte hellere presse de ledige ud i et job på lavere kvalifikationsniveau," siger afdelingschef i AC Niels Lykke Jensen til Politiken.

Noget af det, de ledige reagerer på, er, at de skal søge mindst fire job om måneden for at dokumentere, at de står til rådighed for arbejdsmarkedet.

"Men vi kommer ikke uden om, at akademikere skal gøre en indsats for at søge arbejde, og vi er nødt til at kontrollere, at det sker," siger arbejdsmarkedschef Michael Kornager, Jobcenter København, til Politikken.

I efteråret gennemførte DJØF en profilundersøgelse af de arbejdssøgende djøfere. Her var de lediges konklusion den samme: Det omfattende system, der ledsager retten til dagpenge, er usædvanligt belastende uden på kvalificeret vis at bidrage til at bringe dem i arbejde. Og de ældre ledige djøfere oplever deres alder som en kraftig barriere ved jobsøgning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg
Job
Styrelsen for Patientsikkerhed
Job
GrønlandsBANKEN
Frist 1. mar. 2024
Job
Verisure
Frist 23. mar. 2024
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet