DJØFs pensionister er med på netværksbølgen

11.1.2008

af

Den hurtigst voksende forening i DJØF - Pensionistforeningen med nu 2.400 medlemmer eller ti procent flere end sidste år - er gået på netværksbølgen ligesom resten af DJØF.

Vi vil gerne have netværk. Ellers bliver der for stor afstand mellem medlemmerne og bestyrelsen nu, hvor vi er blevet så mange, siger Pensionistforeningens formand Uffe Kornerup til DJØF Bladet.

Det kan både være regionale netværk og faglige netværk. Foreløbig er der etableret et regionalt netværk i Nordjylland, og der er et under etablering i Midtjylland og et på Fyn. Det første faglige netværk er blevet dannet af en gruppe pensionerede politimestre, og netværket har allerede afholdt to debatmøder.

Vi ønsker meget, at også andre finder sammen, siger Uffe Kornerup.

Hvis nogle ildsjælde vil gå forrest og stå for et netværk - lokalt eller fagligt - kan de henvende sig til bestyrelsen, som så vil kunne yde en begrænset økonomisk support og i hvert fald noget sekretariatsbistand, lover formanden.

Pensionistforeningen afholder hvert år cirka tre arrangementer og en sommerudflugt for medlemmerne. I år har bestyrelsen fået lovning på, at direktør for Det Kgl. Teater, Michael Christiansen i april eller maj - inden han selv går på pension - når at give en rundvisning i det nye skuespilhus. Og allerede den 6. februar kommer biskop over Roskilde Stift Jan Lindhardt og lægger op til debat under titlen Folkekirke og stat
- ­siamesiske tvillinger?.

Uffe Kornerup understreger, at dét, der bruges mest energi på i bestyrelsesarbejdet, er varetagelsen af pensionisternes økonomiske interesser. De aktuelle overenskomstforhandlinger har direkte betydning for reguleringen af tjenestemandspensionerne, og her er problemet, at en stadig større del af lønstigningerne hentes hjem på personlige tillæg, som ikke smitter af på pensionerne.

Det skal vi have kompensation for. Om end vi må erkende, at vores magtmidler er små. Vi kan jo ikke gå i strejke.

På foreningens generalforsamling i november mødte der ikke mindre end 150 medlemmer op, og Uffe Kornerup er glad for den store opbakning.

Det er dog nok ikke så meget for at høre den mundtlige beretning, som det er for at få lejlighed til at mødes med gamle kolleger, tilføjer han med et glimt i øjet.

Man kan læse mere om Pensionistforeningens arrangementer og netværk på www.djoef.dk/pensionist, som man finder under Om DJØF på DJØFs hjemmeside. Her kan man også finde en fortegnelse over bestyrelsen. 
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet