DJØF i strid med BUPL

11.1.2008

af

Jan Helmer, formanden for DJØF Privat, er helt oppe i det røde felt.

Sagen er, at to djøfere fra BUPL, forbundet for pædagoger og klubfolk, hvoraf den ene er tillidsrepræsentant, har fået en besked, som ifølge Jan Helmer er helt ude i skoven.

Beskeden går på, at djøferne godt kan få fri til at deltage i forhandlingerne omkring en landsdækkende overenskomst for alle djøfere i BUPL på både hovedkontoret og i alle øvrige afdelinger rundt om i landet - men de bliver trukket i løn, når de deltager i arbejdet.

BUPL har mange selvstændige afdelinger forskellige steder i Danmark, der hver især forhandler løn og vilkår med deres medarbejdere. Nu ønsker en del af medarbejderne så en fælles landsdækkende overenskomst. Og det ønske må de da godt have, siger Henning Pedersen, forbundsformand i BUPL, og de kan også godt få fri til at mødes og diskutere det, men lønnen betaler de altså selv.

Jan Helmer kalder det fuldstændig utilstedeligt.

De kæmper selv for, at deres medlemmer skal have løn for fagligt arbejde, så det virker da ualmindeligt usympatisk, at en faglig organisation så ikke vil gøre det samme for deres egne medarbejdere. Den aftale, som BUPL har lavet i kommunerne, giver deres tillidsrepræsentanter fri med løn, når de for eksempel koordinerer løn med andre tillidsrepræsentanter. Og den aftale har vi forsøgt at få BUPL til at skæve til - men uden held, siger Jan Helmer

Det kan ikke sammenlignes, siger Henning Pedersen. For både juridisk og økonomisk, fungerer hver enkelt fagforening som en selvstændig og selvkørende fagforening med egen formand og altså også forskellige overenskomster.

Derfor er det ikke tillidsrepræsentantarbejde, hvis en tillidsrepræsentant fra Nordjylland arbejder på en overenskomst, der også dækker Nordsjælland og andre områder, siger Henning Pedersen.

Men udadtil fremstår BUPL som et hele, og når det nu er medarbejdernes ønske at få en landsdækkende overenskomst, kan du så ikke se, at det umiddelbart kan virke underligt, at I som faglig organisation ikke vil dække lønnen til det arbejde?

Jeg anerkender deres ønske, men jeg kan slet ikke se problemet. Alle medarbejdere har en aftale om løn- og aftalevilkår, hvorfor ønsker man så en fælles overenskomst? Hvis man ikke er tilfreds med den aftale, man har, så man jo forhandle den, siger Henning Pedersen.

Og han kan godt forstå, at de enkelte formænd rundt om i landet hver især ønsker at bevare lokale aftaler.

Det er jo forskellige arbejdspladser, og der er jo forskel på, hvordan man løser opgaverne i de enkelte fagforeninger, siger Henning Pedersen.

Så adspurgt om arbejdet med en landsdækkende overenskomst overhovedet kan føre til noget - er svaret nej.

Der er ikke udsigt til en fælles overenskomst. Det er det, jeg har hørt formændene sige, siger Henning Pedersen.

Jan Helmer har holdt flere møder med Henning Pedersen, for at undgå, at BUPL trækker DJØFs medlemmer i løn for arbejdet med en landsdækkende overenskomst og for, at BUPL i det hele taget går ind i arbejdet med overenskomsten. Men altså uden positivt resultat.

Men det skal ikke ligge vores medlemmer til last. Derfor har vi besluttet, at de skal have deres løn dækket af DJØF Privats forhandlingsfond, siger Jan Helmer.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet