Byggebranchen har brug for djøfere

25.1.2008

af

Mikkel A. Thomassen bruger sin samfundsfaglige baggrund til at skabe rammer for udvikling i byggebranchen. Han mener, at der er brug for flere djøfere i byggebranchen.

"Jeg gør meget ud af, at mit supplement til byggebranchen er, at jeg ikke er arkitekt eller ingeniør. Jeg skal ikke prøve at være som dem. Jeg ved ikke noget om forholdet mellem bygninger og bygningsdele. Jeg ved noget om forholdet mellem organisationer og mennesker," fortæller Mikkel A. Thomassen. Han er cand.scient.soc. fra RUC. Gennem hele uddannelsen, en ph.d.-grad og efterfølgende karriere var byggeri en rød tråd for ham.

Det kulminerede, da Fonden Realdania kontaktede ham i 2004 med en ide om at skabe bedre mulighed for samarbejde og langsigtet produktudvikling på tværs af faggrupperne i byggebranchen. Ni måneder senere opstod Byggeriets Innovation med Mikkel A. Thomassen som chef. Det er en nonprofit organisation, finansieret af Realdania, med det formål at hjælpe byggeriets parter til at få nye samarbejder og ideer på benene.

Han interesserer sig særligt for den strategiske udvikling i byggebranchen og mener, at den samfundsfaglige tilgang til tingene giver et godt udgangspunkt for at arbejde med eksempelvis markedsanalyser, forretningsplaner og organisering. Noget arkitekter og ingeniører, ifølge ham, har mindre fokus på.

"Der er evig talentmangel på folk, der gerne vil arbejde med strategisk udvikling i byggeriet. Det er også et stort og upåagtet jobmarked for djøfere," siger han.

En revnet rude

Interessen for byggeri blev for alvor tændt, da han var formand for et almennyttigt boligselskab.

"Der sad jeg med en række byggesager, og samtidig læste jeg økonomi på RUC. Primært organisationsøkonomi. Jeg kunne bare ikke få de to virkeligheder til at passe. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor man ikke kan tilrettelægge nogle strukturer i byggebranchen, der gør, at man har den rigtige information og de rigtige incitamenter til at skabe et forudsigeligt resultat af en høj kvalitet."

Som et helt konkret eksempel nævner han den nybyggede lejlighed, han flyttede ind i for et år siden. Glasset i et gulv til loft vindue er revnet.

"Hvad var det, der gjorde, at det ikke var hensigtsmæssigt at håndtere det vindue ordentligt? Der har været en lille besparelse, når man skulle lave det, fordi det så gik lidt hurtigere. Nu hvor det skal repareres, skal der bruges kran og alt muligt andet."

Mikkel A. Thomassen håber, at han med sin samfundsfaglige baggrund kan hjælpe til med et organisatorisk sporskifte i byggebranchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet