Personlige egenskaber vigtigst

09-08-2007
1 min.

Det vigtigste ansættelseskriterium.

Det er dine personlige egenskaber frem for din formelle uddannelse, dine faglige spidskompetencer og dine tidligere joberfaringer, der har den afgørende betydning, når en potentiel arbejdsgiver afgør, at det lige netop er dig, der bliver tilbudt et job.

Ifølge en norsk undersøgelse fra Akademikerne, og Universitetet i Oslo tilkendegiver 62 procent af arbejdsgiverne nemlig, at personlige egenskaber er det vigtigste ansættelseskriterium, skriver www.ukeavisenledelse.no.

Fra Oslo Universitets karrierecenter hedder det, at uddannelse ikke er nøglen til at få et job, men det er nøglen til at komme med i konkurrencen om et job.

Det er den samme tendens Thorbjørn Hertz Jensen, leder af
Karrierecentret på Syddansk Universitet ser.

"Jeg tror ikke arbejdsgiverne ansætter en teolog i stedet for en ingeniør, men faggrænserne er blevet mere opblødt, og type og personlighed betyder mere og mere."Ifølge det norske karrierecenter er der også sket noget med stillingsannoncerne. Omkring årtusindeskiftet søgte arbejdsgiverne efter folk, der kunne glide ind i et "ungt og hektisk miljø", mens de i dag kigger efter medarbejdere, der har evnen til at holde balancen mellem arbejdsliv og privatliv.

Det er en tendens som Thorbjørn Hertz Jensen, siger at han helt klart også mærker.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.