Nordjysk jura-uddannelse får flyvende start

24.8.2007

af

DJØF-uddannelserne er populære.

I alt 7.785 unge - syv procent flere end sidste år - starter dette semester på en samfundsvidenskabelig uddannelse. Aalborg Universitet er for eksempel kommet flyvende fra start med deres ny jura-uddannelse. Egentlig regnede de med at starte blødt op med 75 studerende på den første årgang - fuld kapacitet skal være cirka 100 jura-studerende pr. årgang. Men de fik hele 390 ansøgere, og så valgte dekan Allan Gjerding at optage i alt 115 studerende ud fra et karakterkrav på 6,2 på den nye skala (8,1 på 13-skalaen).

"Vi har hele tiden regnet med, at den nye nordjyske jura-uddannelse ville blive en succes. Men succesen kom et år før, vi troede. Vi er meget glade," siger Allan Gjerding.

Hans foreløbige tal viser, at halvdelen af de optagne kommer fra Nordjylland, resten fra det øvrige Jylland og Fyn og en sjettedel fra øst for Storebælt.

På økonomi er der som sædvanligt ledige pladser landet over. Højst karaktergennemsnit - 10,4 på den nye skala (10,1 på 13-skalaen) - skulle man have for at komme ind på International Business på CBS (Handelshøjskolen i København). Statskundskab i København ligger på 2. pladsen med 9,6 (9,7 på 13-skalaen) med endnu en international uddannelse lige i hælene: International Business and Politics på CBS med 9,5 på ny skala.

   

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet