Dansk og svensk ledelse meget forskellig

09-08-2007
1 min.

Den korte afstand til trods er der verdener til forskel på, hvordan ledergerningen bliver udført i henholdsvis Danmark og Sverige.

Og Ifølge en undersøgelse som to svenske civiløkonomer fra Lunds Universitet, Karin Pettersson og Charlotta Heier har gennemført blandt svenske ledere, der arbejder eller har arbejdet i Danmark, er det bestemt ikke blødsødenhed, der kendetegner dansk ledelsesstil.

Danske chefer beskrives som autoritære og som nogle, der sjældent lytter til medarbejderne. På den anden side bliver de også betegnet som dygtige forretningsmænd, dygtige til at argumentere og dygtige til at løse konflikter, skriver Jusektidningen - den svenske pendant til nærværende blad.Noget der kommer meget bag på de svenske chefer er, at der ikke findes "fikapauser" (kaffepauser,red.) i Danmark. I Sverige smider alle medarbejderen alt hvad de har i hænderne klokken 10.00 og klokken 15.00 for at drikke kaffe sammen, for her er det en udbredt opfattelse, at kaffepauserne er med til at styrke kulturen og identiteten på arbejdspladsen.

Ifølge undersøgelsen skulle danskerne være bedre til at holde arbejdsliv og privatliv adskilt men samtidig også være mere sociale med deres kolleger efter arbejdstid.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.