Jeg vil oplyse og berige

10-05-2007
2 min.

Politiske idéer og internationale pengestrømme. To ting, der fylder i Eske Vinther-Jensens arbejdsliv som international analytiker i Eksport Kredit Fonden og som chefredaktør af det udenrigspolitiske magasin Ræson.

Frihedsgudindens figur står tegnet skarpt i gråhvidt, mens faklen lyser gult i mørket. Sådan ser forsiden ud på det udenrigspolitiske magasin Ræson, der for første gang i sit fireårige liv er udkommet på tryk.

Magasinets raison d'être er at oplyse og berige danskerne med udenrigspolitisk stof og analyser. Og chefredaktør Eske Vinther-Jensen, der også er international analytiker i Eksport Kredit Fonden, er en af hovedpersonerne bag.

International profil

30-årige Eske Vinther-Jensen er uddannet på London School of Economics og Institut d'Etudes Politiques i Lyon. Han har arbejdet som sprogofficer i Kosovo og på ambassaden i Moskva. Mens han var ude, skrev han for Ræson, som var startet op af vennerne fra Århus, Henrik Breitenbauch og Clement Kjersgaard.

Da Eske Vinther-Jensen vendte hjem i 2005, indtrådte han i redaktionen. Da Ræson er en virksomhed, hvor arbejdet bærer lønnen i sig selv, fik han kort tid efter også job i Eksport Kredit Fonden - en statsgaranteret virksomhed, der forsikrer mod risiko ved finansiering af eksport på usikre markeder. Mens han som chefredaktør er med til at skabe klarhed over de strømme af politik og ideer, der er styrende i det internationale samfund, er han som international analytiker i Eksport Kredit Fonden med til at forhandle og definere rammerne for de pengestrømme, der udgør den internationale handel.

Hjemme bedst

Egentlig havde han ikke regnet med at skulle gøre karriere i Danmark, men da rodløsheden begyndte at indfinde sig i udlandet, vendte han hjem - og sætter i dag stor pris på den uformelle danske arbejdskultur, det dynamiske miljø og de korte beslutningsgange i en mindre organisation.

"Det er rart at være på en arbejdsplads, hvor sagerne bliver afgjort af de bedste argumenter og ikke af ham, der har flest fjer i hatten," siger han med henvisning til sine tidligere franske chefer.

Eske Vinther-Jensen fortsætter:"Du må jo gøre op med dig selv, hvilken ø du vil være konge af. Om du vil være tredje stabssekretær i en stor tung organisation. Eller om du vil være leder i en fleksibel lille."

Drømmen er dog på sigt, at redaktørposten på Ræson vil udvikle sig til et job, som ikke bare giver dynamik, indsigt og udenrigspolitisk udsyn, men også løn til sine ansatte.

"Det er det, jeg gerne vil. Ikke opdrage, men oplyse og berige folk. Ræson er et drømmejob."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.