Luft under vingerne i eget firma

26-04-2007
2 min.

Lysten til selv at sætte dagsordenen fik for et år siden fire kolleger til at vinke farvel til en tilværelse som lønmodtagere og sammen springe ud som selvstændige skatterådgivere.

Hvad gør man, når man er superglad for sit arbejde og prioriterer det højt, men har svært ved at få tilstrækkelig faglig indflydelse og trænge igennem med forslag til nye, fremsynede koncepter? For fire kolleger, der rådgiver landbruget i skattespørgsmål, blev løsningen at kvitte jobbet på den store arbejdsplads og springe ud som iværksættere i et fælles firma, agroSkat A/S. "Vi havde arbejdet i den samme afdeling i 12 år, og de sidste tre-fire år fandt vi ud af, at vi arbejdede rigtig godt sammen, men også at vi trængte til noget nyt," fortæller jurist Helle Næss-Schmidt Risdal.

Samtidig var lidt for mange ting begyndt at lægge en dæmper på arbejdsglæden. I den nye virksomhed giver korte beslutningsprocesser grobund for nye ideer, for eksempel om at satse på et nyt kursuskoncept målrettet en hastigt voksende gruppe af større landmænd og deres rådgivere, der ønsker viden om nye selskabsformer. "Her kan vi lave et nyt kursus sådan her," siger hun og knipser med fingrene.

I agroSkat er der også mere plads til begejstring. "Når jeg har forberedt mig 110 procent til et kursus og kommer hjem med gode evalueringer, så sidder de alle sammen med hænderne over hovedet. Mellem ligestillede lønmodtagere er det vanskeligere at fortælle om sine succeser, mener Helle Næss-Schmidt Risdal. Den kultur, de er ved at skabe i den nye virksomhed, skal være anderledes, og her bliver det ikke svært for kvinder med en høj faglig standard at få en tilsvarende indflydelse.

Nyt rollesæt

Tre af partnerne i agroSkat er yngre kvinder, mens den fjerde er deres tidligere leder. Og de nye roller har været det sværeste at lære, fortæller Helle Næss-Schmidt Risdal. "Før havde vi et rollesæt med én leder og tre kolleger, der også var konkurrenter, som man vil være på en arbejdsplads, hvor man skal vise sit værd for at få mere i løn. Og hvordan skal vi så tale til hinanden nu," spørger hun retorisk.

Partnerne har derfor uddelegeret ansvarsområder til hinanden, og det er fældet ned, hvornår beslutninger skal være enstemmige. Det gælder blandt andet spørgsmålet om udvidelse, som er blevet aktuelt, fordi det er gået hurtigere end forventet for firmaet at blive placeret i markedet. "Men vi skal selv være klar til også at være arbejdsgivere," siger direktøren, der tænker, at agroSkat udvider til efteråret.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.