EU-optagelsesprøven

26-04-2007
1 min.

Danske djøfere klarer sig fint.

Foreløbig har 23 yngre, danske akademikere bestået EU-systemets seneste store optagelsesprøve - den såkaldte concours, som kun afholdes med en del års mellemrum. De 23 danskere fordeler sig på 12, der har bestået prøven i kategorien Economics, syv i kategorien European Public Administration, tre i kategorien Audit (revision) og én i kategorien Financial Management.

De 23 er dermed kommet på EUs såkaldte 'reserveliste', som alle nye fastansatte i EUs institutioner rekrutteres fra.

Og det er ganske godt, siger Erik Halskov, der er direktør for EUs særlige ansættelseskontor, EPSO, til DJØF Bladet.

"Vi mangler stadig juristerne, og i fald der kommer blot et par danskere på reservelisten for jurister, repræsenterer danskerne tæt ved fire procent af de beståede ansøgere."

Det er et godt resultat, eftersom Danmark befolkningsmæssigt ligger under de to procent i EU i dag.En af forklaringerne på det pæne resultat er formentlig, at der til denne concours, som man skulle tilmelde sig helt tilbage i september 2005, var større interesse blandt danske akademikere, end der har været i de foregående ti år. Plus at der var fuldt hus til de forberedelseskurser til prøverne, som Udenrigsministeriet afholdt i samarbejde med Danmarks Forvaltningshøjskole.

Udvælgelseskommiteen bliver først færdig i begyndelsen af maj med juristerne, som er den femte og sidste kategori.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.