Trendbrud

08-03-2007
1 min.

Det er yt at være stresset i Sverige

Har du konstant kalenderen fuld, løber du fra det ene møde til det andet, eller sidder du og slider foran pc'en til langt ud på aftenen, så er du håbløst umoderne.

Sådan er det i hvert tilfælde i Sverige. I vores broderland har det ellers hidtil givet status at arbejde ekstremt meget, og mon ikke også vi kan nikke genkendende til det somme steder her til lands?

Men nu har de taget en kovending i Serige, her er vinderen ham eller hende, der leverer resultater uden at stresse eller arbejde i døgndrift, siger en af Sveriges kendte stressforskere Töres Theorell, professor på Instituttet för psykosocial Medicin, Karolinska Institutet.Det store trendbrud kom i 2005, da statistikkerne viste, at stressrelateret sygdom for første gang faldt efter at have været i voldsom vækst siden 1997, skriver Affarsvarlden.

Om det er stressforskernes arbejde og deres store synlighed, der har fået det svenske arbejdende folk til at sætte hælene i og forlade kontorerne mens det endnu er dag, ligger hen i det uvisse. Men chefer som gode rollemodeller, har formentlig også haft en positiv effekt lyder det fra broderlandet.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.