Ny Varde kommune indgår forlig

22-03-2007
1 min.

Kompensation til forbigået kommunaldirektør.

Sagen om kommunaldirektøren Jesper Holm i Varde, hvis ansøgning til sit eget job sad fast i mailsystemet, hvorpå ansættelsesudvalget smed den ud af ansøgerbunken, er nu endeligt afsluttet. Varde Byråd har tiltrådt et forlig mellem DJØFs advokat og KL. Det giver Jesper Holm tre måneders ekstra løn oven i de fire måneders løn, han har krav på, når hans åremålskontrakt som kommunaldirektør udløber den 30. april.

Jesper Holm fik medio 2005 jobbet som fusionsleder og kommunaldirektør i den nye, fusionerede Ny Varde Kommune, som han havde søgt i et åbent opslag. Senere viste det sig, at der var en juridisk fejl i stillingsopslaget, der betød, at ansættelsen formelt skulle gå om.

Otte af byrådets 31 medlemmer - A, C og et enkelt medlem fra V - stemte imod forliget med den begrundelse, at de ikke fandt, at Ny Varde Kommune havde noget udestående i forhold til Jesper Holm.

"Jesper Holm er blevet offer for et politisk spil i Ny Varde Kommune," siger formanden for DJØF Offentlige Chefer, Per Hansen.

"Derfor er jeg trods alt glad for, at kommunalbestyrelsen nu har sagt ja til at råde bod på det med den godtgørelse, som er aftalt. Og i DJØF er vi tilfredse med, at vi har kunnet bistå ham med at få en passende godtgørelse for at blive politisk ofret."Jesper Holm, som ikke har været på arbejde i Ny Varde Kommune siden december, har fået nyt job. Den 1. maj tiltræder han som personalechef i Hedensted Kommune. En stilling han har fået blandt 47 ansøgere.

"Jeg er meget tilfreds med, at sagen nu er afsluttet med et forlig, og at Ny Varde Kommune dermed har erkendt, at ansættelsen ikke blev kørt efter bogen. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at starte på mit nye job med helhjertet fokus på leder- og medarbejderudvikling, personalepolitik og fælles værdier," siger Jesper Holm.

DJØF Bladet beskrev sagen nærmere i nr. 2, som du kan finde i boksen øverst til højre.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.