Midtbanegeneral og brobygger

22-03-2007
2 min.

Ole Brandstrup er virksomhedskonsulent for "Fra Bænken til Banen" - et projekt som fodboldklubben Brøndby IF startede for at få flere unge indvandrere i job og uddannelse.

I jobannoncen søgte Brøndby IF en midtbanegeneral. Det var åbenbart Ole Brandstrup, da han siden årsskiftet har siddet på sin pind i kontoret over for Brøndby Stadion. Til spørgsmålet om hvorvidt han er idealist, svarer han:

"Ja, i den grad, det må man sige. Det bliver man nødt til at være i denne her form for type job. Man kan ikke komme på arbejde her, uden at man har sit hjerte eller sit engagement med, for det mærker virksomhederne og de unge lige med det samme. I hvert fald de unge, de er meget fintfølende. Hvis de ikke føler, at vi gør noget for dem, siger de fra, for så er vi bare en almindelig sagsbehandler, og det er vi jo ikke. Når vi snakker med de unge, så siger vi ikke, at vi kan skaffe dem et job. Vi siger til dem, at vi kan skaffe dem adgangen til et job, og hvis de vil og kan, så kan vi hjælpe dem."

Trend med større social bevidsthed

Som virksomhedskonsulent tager Ole Brandstrup kontakt til Brøndby IFs sponsorer og andre virksomheder med henblik på at få dem til at ansætte de unge, som Brøndby IF i kraft af sin status som fodboldklub har tæt kontakt til. Han er uddannet cand.scient.pol. og mener, at sin uddannelse ruster ham bedre til jobbet:

"Min uddannelse er med til at sætte det hele i perspektiv. Det her med virksomhedernes samfundsmæssige engagement og sociale ansvar - det er noget, hvor jeg kan hente noget fra min uddannelse til at forklare, hvordan det skal være. Udover at virksomhederne siger, at de gerne vil gøre noget for samfundet, så er det jo en global eller i hvert fald en europæisk trend, at virksomheder er blevet mere socialt bevidste."

I forhold til sine tidligere jobs, som blandt andet forskningsassistent, lobbyist og evaluator, ser han en stor forskel i jobbet hos Brøndby IF:"Der er meget mere fokus på salgskasketten end i mine tidligere jobs, fordi det netop er så vigtigt, at vi har den løbende kontakt med virksomhederne. I de andre jobs har jeg været lidt mere tilbagetrukken og sådan organiseret nogle initiativer og skrevet lidt mere, lidt mere AC medarbejderagtigt," siger han.

Hvad er det, som Ole Brandstrup sætter pris på ved sit job?:

"Det er simpelthen den menneskekontakt, der er. Der er utroligt meget brobygning, og det er en af de ting, som jeg er rigtig god til," fortæller han.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.