Djøferne blogger

22-03-2007
2 min.

Weblog om djøfernes identitet.

I øjeblikket har DJØF sat jagten ind på den særlige djøfer-identitet - findes den og i givet fald, hvad er det så, der kendetegner en djøfer. En del af diskussionen foregår på DJØFs hjemmeside Forsiden af Medaljen, hvor fire forskellige djøfere blogger fra hver sin krog af djøfernes verden og får kommentarer med på vejen fra andre hjørner af djøfernes univers.

"En læge ved man, hvad er. En der har en faglig identitet, og som kan noget nyttigt og samfundsrelevant. Sådan er det også med ingeniører, med advokater, tandlæger, biologer, gymnasielærere osv. Nogle vil sikkert tælle officerer og præster med til disse professioner med klare faglige profiler. Men hvad med djøferne i den offentlige forvaltning, i ministerier, i kommunerne og på institutionerne? Hvor hører vi til, hvad er det vi kan og hvem er vi?"
Christian S. Nissen

"Selvom jeg selv er djøfer, håber jeg da sandelig ikke at jeg selv kommer til at sidde ved siden af en af os, når jeg skal til festivitas. Det er da langt mere underholdende at sidde ved siden af et menneske, der har fingrene i "det virkelige liv" eller som oplever noget anderledes og spændende til dagligt. Og det kan man for det meste ikke sige om os... vel?"
Hans Nielsen

"Det engelske ord civil servants indfanger egentlig vores rolle meget godt. For hvad enten vi arbejder i det offentlige eller det private, står vi dybest set i samfundets tjeneste. Vi skal ikke erstatte andres arbejdsfunktioner - eller invadere hospitalsvæsenet eller folkeskolen. Økonomer, jurister og politologer skal såmænd bare blive ved med at gøre det, vi altid har gjort. Nemlig at facilitere udviklingen af blandingsøkonomien, retssamfundet og demokratiet. Ikke så uvæsentlige opgaver endda!"
Lykke Friis

"Hvad er det der gør, at djøfere på tværfaglige arbejdspladser ofte bliver mødt med en holdning om, at djøfere udgør en trussel mod fagligheden? Kan det virkelig være sandt, at en faggruppe trænet i at analysere og sætte sig ind i nye fagområder, kan udgøre en trussel mod det faglige resultat? Bør den ikke vendes om? Er djøferen ikke det aktiv, der med et alment samfundsfagligt udgangspunkt er i stand til at møde fagligheden udefra?"
Brit Borum Madsen"Skulle kommunerne ikke se at komme i gang med den bløde organisationsudvikling og HR? Sætte djøfere i gang med at lave kvalitative evalueringer og samtidig opstøve den "bedste praksis"? Og hjælpe de mange medarbejdergrupper til at lade sig inspirere heraf. Så den "bedste praksis" sammen med deres egne erfaringer kunne føre til smartere måder at gøre tingene på?"
Axel Holm

Gå ind og læs mere og flere weblog-indlæg på linket i boksen øverst til højre.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.