Undersøger selvstændige/atypiske medlemmer

23.2.2007

af

Opgavebestemte ansættelser

I de kommende måneder sætter DJØF sine 400 selvstændige medlemmer under en kærlig lup.

Hvem er de, hvem hyrer dem, og hvilken type opgaver løser de? Arbejder de alene, eller har de ansatte? Blev de selvstændige af lyst eller nød, og hvordan er det gået dem? Hvordan kan DJØF hjælpe dem? Det er nogle af de spørgsmål, DJØF nu vil finde svar på.

Nysgerrigheden skyldes, at DJØF i samarbejde med Ingeniørforeningen (IDA) er gået i gang med at undersøge de selvstændige og atypisk beskæftigedes rolle og værdi for større virksomheder og private og offentlige organisationer. Dels mangler der viden og dokumentation på området, som DJØF agter at bruge erhvervspolitisk, og dels vil DJØF generelt udvikle sine tilbud til gruppen lige fra rådgivning om standardkontrakter og diverse faldgruber til at hjælpe med netværk og kurser.  

Jan Helmer, der er formand for 7.500 privatansatte i DJØF Privat, forklarer, at de i år i særlig grad fokuserer på selvstændige, iværksætteri og de atypisk beskæftigede djøfere i det hele taget. Det vil sige dem, der ikke er lønmodtagere i traditionel forstand. Såsom freelancere, frie agenter, mikrovirksomheder, folk med opgavebestemte ansættelser og flere til. Det er ansættelsesformer, der appellerer til flere og flere, og som efterspørges i stigende grad på det fleksible arbejdsmarked.   

Gruppen har været stigende gennem ti år i DJØF og ser ud til at fortsætte. Hvor det i 90'erne i høj grad var kortuddannede, der forsøgte sig som selvstændige, er det nu også højtuddannede. Det er i hvert fald nogle af de antagelser, som undersøgelsen vil forsøge at bekræfte.

Jan Helmer mener, at diskussionen i Danmark om selvstændige er meget bred og vil forsøge at fokusere den: "Vi har nok pizzabagere i Danmark, men vi mangler fokus på højtuddannede innovative iværksættere og heriblandt djøfere," siger han og forklarer, at det vil skabe vækst med flere selvstændige djøfere, og at de med tiden skaber flere arbejdspladser for andre djøfere. 
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet