Nyt job - Tobias Bøggild-Povlsen

15.11.2007

af

Før udstationeret i Norge - nu ansat i norsk virksomhed.

Tobias Bøggild-Povlsen, cand.merc.fil., 30 år, tidligere udstationeret som konsulent for Muusmann Research & Consulting A/S i Oslo, nu ansat som manager i konsulentafdelingen hos Ernst & Young i Oslo. Hans primære arbejdsfelt er procesforbedringer og organisationsudvikling i sundhedsvæsenet.

Har du altid drømt om at arbejde i udlandet?

"Nej, egentlig ikke. Det er lidt af en tilfældighed. Dagen før, jeg skulle begynde i mit tidligere job, ringede en sekretær og spurgte, om jeg ikke kunne møde i lufthavnen i stedet for til det aftalte introduktionsforløb i firmaet, fordi en af partnerne godt kunne bruge mig i forbindelse med en opgave i Oslo. Og jo, det kunne jeg da godt. Det greb så om sig, og jeg var efterhånden mere i Oslo end i København. Derfor oprettede vi en afdeling i Oslo, og jeg flyttede herop med min kone og min søn."

Før var du udstationeret af en dansk virksomhed i Norge, nu er du blevet ansat i en norsk virksomhed. Hvorfor det?

"Jeg er glad for at være i Norge, men skåret helt ind til benet handler det om karriere. Tidligere var jeg konsulent. Hos Ernst & Young fik jeg tilbudt en managerstilling."

Hvad sagde din familie til at flytte til Norge?

"Det var en fælles beslutning. Min kone har studeret i Norge, så hun havde allerede et netværk. Hun skrev sit speciale heroppe, og nu har hun fået et job i et antikvariat. Min søn på seks er også faldet rigtig godt til i en norsk skole."

Hvordan er lønniveauet i forhold til det danske?

"Det er nogenlunde det samme."

Hvad så med arbejdsforholdene?

"Det er også næsten det samme. Norge er nok et af de mindst eksotiske steder, hvis man skal arbejde i udlandet, fordi det på mange måder minder om Danmark. Men de er nok lidt mere konsensussøgende, og så har de umiddelbart mere fokus på ligestilling. Jeg er i hvert fald stødt på lidt flere kvindelige ledere, end jeg er vant til i Danmark."

Hvordan er du blevet taget imod?

"Meget meget fint. Jeg har mødt stor åbenhed på alle niveauer. I Norge er der stor interesse for, hvordan vi gør det i sundhedsvæsenet i Danmark."

Er det besværligt at flytte til udlandet for at arbejde?

"Ja, det er nok den største ulempe. Jeg har selv brugt det, der svarer til 200 arbejdstimer på det. Det er et administrativt og skattemæssigt mareridt. Jeg har også benyttet mig af en ordning i DJØF, hvor man kan købe skatterådgivning om udstationering."

Bliver I i Norge?

"Nu må vi se, hvilke muligheder der byder sig, men vi bliver i hvert fald i tre-fire år."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet