Nyt job - Nelly Evald

15-11-2007
2 min.

Højtuddannet blæksprutte i tømrerfirma.

Nelly Evald, 48 år, cand.scient.adm., har 1. november fået nyt job som konsulent hos Tømrer- & Snedkermester Niels Lien ApS i Slagelse.

Hvorfor ville firmaet have en djøfer?

"De søgte ikke specifikt en djøfer. De søgte først og fremmest en højtuddannet blæksprutte, som ikke mindst var nytænkende og innovativ. Der var over 30 ansøgere til jobbet, heriblandt bygningskonstruktører og arkitekter. Det var kombinationen af mine kompetencer og kemien, der gjorde, at det blev mig."

Hvad er dine opgaver?

"Jeg skal være tovholder på de mange opgaver, der er i gang. Jeg skal stå for økonomi og jura i byggesagerne, for optimering af arbejdsgangene og for at synliggøre virksomheden. Der er stor åbenhed i forhold til nytænkning og megen opmærksomhed på arbejdsmiljøet og det sociale ansvar."

Hvad er mest udfordrende?

"Der skal snart træffes en beslutning om udvidelse eller ej. I øjeblikket må firmaet både sige nej til opgaver og medarbejdere, som ønsker at arbejde der. Skal der udvides, kræver det investeringer - og vil det være rentabelt? Det bliver også en stor udfordring at være både den første og eneste akademiker. Men det ligger lidt i blodet på mig at være pioner. Jeg er den første akademiker i min slægt. Da jeg blev økonomichef, var jeg Danmarks yngste af slagsen, og jeg var den første økonomisk-administrative vicefængselsinspektør her i landet."

Hvad er helt specielt for dig?

"Jeg elskede at komme på tømrerværkstedet, da jeg var vicefængselsinspektør. Jeg elsker duften af nyt træ. Værkmestrene foreslog, at jeg jo kunne videreuddanne mig til tømrer. Og nu er jeg ansat i et tømrerfirma!"

Hvorfor den private sektor?

"Jeg har hele tiden vidst, jeg ville tilbage til den private sektor, når mine to børn - som jeg har været alene med - blev store. Nu er de flyttet hjemmefra, og så kan jeg godt sige ja til et job, hvor arbejdsdagen starter 6.30. Hvad der i øvrigt ikke er noget problem, for jeg er udpræget A-menneske."

Kommer du ikke til at savne djøf-kolleger?

"Jeg får selvfølgelig brug for noget sparring uden for huset. Men jeg har nogle dejlige venner, som har sagt ja til at være mentorer. Og Niels (firmaets ejer, red.) er en handlingens mand. Han har involveret det lokale videnscenter i Slagelse i hele forløbet med min ansættelse, og de har etableret en erfa-gruppe, som jeg skal være med i."

Og lønnen hos tømrerne?

"Da jeg så opslaget, tænkte jeg, at jeg nok var for dyr, for gammel og måske også havde det forkerte køn. Så det kom lidt bag på mig, at jeg blev kaldt til samtale. Men kemien swingede så godt, at vi var enige om, at vi også kunne finde ud af en løn, som begge parter var tilfredse med. Og det kunne vi. DJØF har set kontraktudkastet, og de var også tilfredse."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.