Nyt job - Andreas Heelsberg Hansen

15.11.2007

af

Han søgte mod sydvest, mens de andre drog mod øst.

Andreas Heelsberg Hansen, cand.oecon., 27 år og nyslået kandidat fra Syddansk Universitet i Odense. Ansat som fuldmægtig på Sygehus Sønderjylland i Åbenrå pr. 1. oktober 2007, hvor hans primære arbejdsområde er it og statistik.

Hvordan fik du jobbet?

Jeg så stillingsannoncen på Region Syddanmarks hjemmeside. Jeg har haft sundhedsøkonomi på studiet, og så var der en god kemi til jobsamtalen. Arbejdsopgaverne lød også spændende. I første omgang fik jeg godt nok ikke jobbet, men så fik de en opnormering.

Er det bevidst, at du har søgt job i Region Syddanmark?

Ja, jeg kommer selv fra Sønderjylland, og det gør min kæreste også. Lige nu bor vi i Odense, og min kæreste arbejder i Kerteminde, men vi taler om at flytte til Haderslev.

Men jeg søgte også østpå, for det er jo der, 80 procent af jobbene er, så det var jeg nødt til. Men hvis jeg havde fået et job derovre, havde jeg ikke tænkt mig at flytte derover, så havde jeg taget toget fra Odense.

Hvor mange jobs har du søgt?

En hel del. Og jeg har også søgt bredt, men faktisk kom jeg kun til samtale på it- og statistikjobs og ikke på generalistjobbene. De kunne nok gennemskue, at det ikke var det, jeg havde mest lyst til, men jeg var jo nødt til at være åben, når jeg nu er nyuddannet og ikke kunne vælge og vrage.

Var du optimistisk med hensyn til at få et job?

Ikke hele tiden, men jeg har da forsøgt at være det, for det skal man jo. Og jeg har da også fået et job.

Havde du en plan om at komme ind i sygehusverdenen?

Nej, ikke i første omgang. Men jeg hørte fra flere, jeg kender, at der er en meget afslappet stemning. Det betyder blandt andet, at jeg ikke behøver at gå med jakkesæt og slips til hverdag, og det passer mig fint.

Har du mødt djøfisering som et negativt ladet ord fra lægernes side?

Ordet har jeg ikke mødt, men lægerne er jo ikke så velvillige, når det gælder registrering. De vil helst bare lave det, de er uddannet til, og det kan jeg godt forstå. Men så bliver vi djøfere bare nødt til at forklare dem, at hvis vi ikke kan dokumentere, hvor produktive de er, får vi heller ingen penge fra regionen.

Er det drømmejobbet, du har fået?

Indtil videre er det i hvert fald meget spændende, men det er lidt svært at sige endnu, for jeg har jo ikke været her i så lang tid. Men rent geografisk er det et drømmejob.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet