Kosmopolits kulturinteresse blev levebrød

15.11.2007

af

Astrid Schou

Susan Vonsilds fascination af verdens forskellige kulturer er fundamentet for rådgivningsfirmaet Interlink i Støvring.

Et maleri med en indisk dreng, der spiller på et strengeinstrument, en tempelfugl fra det indonesiske Majapahit-kongerige og en stor globus i hjørnet er blandt de påmindelser om en større verden, som Susan Vonsild omgiver sig med på sit kontor i Støvring.

Og rekvisitterne er ikke tilfældige, for den amerikanskfødte rådgiver har ikke bare personlige rødder i tre verdensdele, hun hjælper også virksomheder i deres internationale arbejde og har daglig kontakt til kunder og samarbejdspartnere over hele verden.

Skabte selv sit job

'Fremmede' kulturer har altid haft en stor tiltrækningskraft på Susan Vonsild. Denne interesse, parret med en trang til at forstå vilkårene i den tredje verden, fik hende til at tage en uddannelse som international økonom og som ung flytte til Indonesien for blandt andet at arbejde med familieplanlægning som lokalt ansat. "Det var en øjenåbner, hvor alt blev sat i relief," fremhæver hun. Lugten, sanseligheden, og måden man organiserer sig på var meget anderledes fra det, hun kendte fra den amerikanske østkyst. Kærligheden trak hende sidenhen til Danmark.

Da hendes job i Danida harmonerede dårligt med pasning af småbørn, og da hendes jobprofil ikke rigtigt passede til det danske arbejdsmarked, gik hun i gang med at bane vejen for en karriere, der matchede netop hendes ressourcer, erfaringer og interesser.

"Jeg begyndte at få lyst til at se på, hvad kulturforskelle betød for danske virksomheder, der ville samarbejde internationalt," siger Susan Vonsild. Efter et grundigt opsøgende arbejde med interview hos en række virksomheder konkluderede hun, at der var basis for at arbejde professionelt med det, men også at det var nødvendigt at supplere sin viden. "Jeg skulle klæde mig selv på til at arbejde med de her ting," siger hun og fremhæver i dag indsigt i organisationsudvikling, projektledelse og interkulturelt management som Interlinks tre faglige grundpiller.

Lokal forankring

Selvom den 60-årige rådgiver gennem årene altid har haft mange antenner rettet mod fjernere egne, er hun sikker på, at det er vigtigt med en lokal forankring. På Aalborg Universitet arbejder hun som ekstern lektor og er rådgiver på internationale projekter, og for nylig har hun taget en professionel bestyrelsesuddannelse på Business Institute Aalborg med tanke på bestyrelsesarbejde i virksomheder, der engagerer sig i Asien.

Derudover er hun også med i et netværk af selvstændige djøfere i Nordjylland, der gennem mere end ti år har brugt hinanden som sparrings- og samarbejdspartnere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Udlændinge- og Integrationsministeriets departement
Job
Hillerød Business College U/Nord
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Vento Energy Support
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed
ANNONCE