Flere djøfere i Folketinget

15.11.2007

af

Endnu flere djøfere er kommet på tinge. 71 af medlemmerne af det nye folketing har enten afsluttet eller er begyndt en samfundsvidenskabelig eller erhvervsøkonomisk skademisk uddannelse.

Det betyder, at der sidder djøfere på fem pladser mere end ved sidste valg, og dermed udgør djøferne nu over 40 procent af folketingets medlemmer. Til sammenligning udgør djøferne knap to procent af de beskæftigede på det danske arbejdsmarked, skriver Ugebrevet A4.

Og det er ikke uden betænkeligheder, at professor på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, Peter Munk Christiansen, kan konstatere, at det er ham og hans kolleger og ikke som tidligere hverken fag- eller landbobevægelse, der uddanner de politiske talenter.

Han minder dog samtidig om, at vi er splittede i vores forventninger til de folkevalgte. For samtidig med at vi forlanger, at folketingsmedlemmerne skal afspejle os andre, så forlanger vi også et folketing, hvor medlemmerne udmærker sig som dygtige, arbejdsomme, veluddannede, fremtidsorienterede og visionære.

"Vi vil jo også gerne have folketingsmedlemmer, der lever op til de embedsmænd, de skal spille sammen med," siger Peter Munk Christiansen til A4.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
Job
Finanstilsynet
Job
Finanstilsynet
Job
Hjørring Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet