En fri fugl

15.11.2007

af

Anne Okkels Birk forlod et drømmejob i Kriminalforsorgen for at starte sin egen virksomhed. Hun nyder friheden og selvstændigheden og kan i dag slet ikke forstå, at hun troede på livslang ansættelse i staten.

"Jeg havde aldrig forestillet mig at blive selvstændig. Jeg har altid haft et helt særligt engagement i Kriminalforsorgen, og jeg regnede med, at jeg ville blive der resten af mit liv. Jeg havde perfekte arbejdsbetingelser, en god chef og fantastiske arbejdsopgaver, men efter seks år var der noget, som ændrede sig. Selvom karrieremulighederne var gode, kunne jeg ikke se, hvor jeg skulle gå videre derfra," forklarer cand.scient.pol. Anne Okkels Birk, 37 år, som pt. har orlov fra Kriminalforsorgen.

"Det gik op for mig, at når jeg nu allerede havde fået det, jeg drømte om, kunne det ikke blive bedre - medmindre jeg startede for mig selv."

Starten har været en drøm for Anne Okkels Birk. Evaluerings- og analyseopgaverne for offentlige virksomheder, institutioner og organisationer er kommet af sig selv, men alligevel er hun allerede ni måneder efter virksomhedsstarten ved at redefinere sin virksomhed.

"Efterhånden som jeg kom i gang med opgaverne, fandt jeg ud af, at mit drive ligger et andet sted, end jeg først ventede. Så jeg har måttet finde ud af, hvad det egentlig er, jeg brænder for. Jeg tror ikke, man fra starten nødvendigvis kan være helt klar på, hvad man skal. Man skal være åben og dreje sin virksomhed i forhold til det, man gerne vil," fortæller Anne Okkels Birk.

"Jeg synes ikke, det er svært at blive selvstændig - det er meget mere en mental end en praktisk barriere. Det er selvfølgelig anderledes at budgettere, når der ikke går et fast beløb ind på kontoen hver måned. Og jeg har oplevet meget positiv misundelse - mange har sagt: 'Bare det var mig', eller: 'Gid jeg turde'."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet