Dårligt samarbejde med chef medfører fyring

15.11.2007

af

Uanset hvordan, hvornår og hvorfor er det sjældent fedt at blive fyret.

Men der er dog stadig himmelvid forskel på en såkaldt professionel fyring og en uprofessionel fyring, hvor følelserne typisk har overtaget.

Og samarbejdsproblemer med chefen øger risikoen for en uprofessionel afskedigelse. Det viser en internetbaseret undersøgelse med 618 deltagere, som konsulentvirksomheden Teglkamp & Co. har gennemført i samarbejde med StepStone A/S. Her lyder konklusionen, at når det drejer sig om samarbejdsproblemer mellem chef og medarbejder, så bliver det meget sværere for chefen at håndtere afskedigelsen professionelt.

Og det er måske mindre heldigt, da dårligt samarbejde med chefen er den hyppigste årsag til en afskedigelse. Hver fjerde deltager i undersøgelsen har prøvet at blive fyret af netop den årsag.

Deres odds for at komme hurtigt i arbejde er lavere end dem, der har oplevet en såkaldt professionel afskedigelse. Men det er desværre kun hver femte, der sidder tilbage med sidstnævnte oplevelse, efter de er blevet fyret.

Her er et par citater fra to af deltagerne, der bestemt ikke sidder tilbage med en følelse af at blive afskediget på en professionel måde:

"Samtalen foregik i en åben kantine, hvor andre medarbejdere gik forbi, hentede kaffe og kunne følge med i vores samtale. Det var meget ubehageligt og ydmygende."

"Min nærmeste chef ringede og hørte, hvordan det gik med min depression. Hun ville gerne have, at jeg kom forbi og sagde hej en dag, hvis jeg havde mod på det. Hun var faktisk oversød. Da jeg kom, så fyrede hun mig."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet