Boom af akademikere i finanssektoren

15-11-2007
1 min.

Antallet af akademikere i finanssektoren er fordoblet de seneste fem år. Og udviklingen ser ud til at fortsætte, skriver Fagbladet Finans.

Hurtig tilpasningsevne og analytiske egenskaber er årsagen til, at knap 7.000 medarbejdere med en lang videregående uddannelse ifølge Danmarks Statistik var ansat i den finansielle sektor i 2006.

"Vi ansætter akademikere, fordi vi har god erfaring med dem. De har nogle gode kompetencer i forhold til eksempelvis analyse- og udviklingsarbejde, som vi får mere mere af," siger Erik Beckmann, chef for personaleafdelingen i Nykredit.Han forventer, at udviklingen med at ansætte akademikere fortsætter. Og udover akademikernes faglige kvalifikationer er i høj kurs, så hænger det overordnet set også sammen med samfundstendenserne, mener han.

"Mange unge vælger den akademiske vej frem for en faglig uddannelse. Det har noget at gøre med den generelle samfundsudvikling, hvor uddannelsesniveauet hele tiden bliver højere," siger Erik Beckmann.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.