Ambitiøs på kommunernes vegne

15-11-2007
1 min.

COK, Center for Offentlig Kompetenceudvikling, er kommunernes egen virksomhed. Her bliver der arbejdet for at kvalificere og udvikle både kommunale og regionale opgaver. Og målet er at have et tæt samarbejde med så mange kommuner som muligt.

"Vi er ikke ambitiøse, hvis vi ikke har en ambition om, at vi kan gøre noget for hver eneste kommune." Så klart formulerer COKs direktør Jens Hornemann det.

I øjeblikket samarbejder COK med 70-75 kommuner, men målet er klart. Alle kommuner skal helst stå i kundekartoteket.

"COK arbejder praksisorienteret - læring starter altid der, hvor man er. Derfor lægger vi vægt på, at vores ydelser ligger tæt op ad den kommunale virkelighed og nemt kan omsættes til praksis. En af vores fordele i dette er, at vi har et stort kendskab til kommunerne og kan bringe viden med os fra kommune til kommune," siger direktøren om COK, som er en forening af de kommuner, der er medlemmer af KL.

Selvom COK er en fælleskommunal virksomhed og er kendt ude i kommunerne, kommer de ikke uden om at skulle demonstrere deres berettigelse. For der er mange konkurrerende tilbud fra private konsulentvirksomheder og offentlige uddannelsesinstitutioner.

Hård konkurrence

"Vi er i princippet i en konkurrencesituation, hvor vi skal profitere af, at vi har den tætte relation til kommunerne, men det skal ikke blive en sovepude for os. Vi skal være bedst og sætte dagsordenen i forhold til læring og kompetenceudvikling. Og så skal vi være formidlingsmaskinen til kommunerne," forklarer Jens Hornemann, som har omkring 100 medarbejdere til at komme nærmere målet.Medarbejdere, hvis spidskompetencer er læring og udvikling inden for kommunalpolitik og demokrati, kommunal lederudvikling, faglig kompetenceudvikling og personlig udvikling. Og medarbejdere, hvis opgave er at tilbyde kommunerne kompetenceudvikling gennem undervisning, coaching, rådgivning og facilitering af netværk.

"Vores aktiviteter retter sig både imod kommunerne som organisationer og imod kommunernes medarbejdere. Gennem Den Kommunale Højskole og COK's regionale centre formidler vi kursus- og uddannelsesaktiviteter - både som åbne og interne forløb - men vi laver også kompetenceprojekter i et samspil med og på direkte oplæg fra en kommune," siger Jens Hornemann og pointerer, at COK også laver opgaver for både regioner, ministerier og statslige institutioner.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.