Lederen bruger tiden på bløde værdier

15.10.2007

af

Stik i mod hvad mange måske tror, bruger ledere den største del af deres tid på alt andet end det, der kan måles og vejes. De bruger nemlig primært deres tid på medarbejderne.

Det viser en undersøgelse, som konsulentvirksomheden Teglkamp & Co. har gennemført blandt 436 ledere.

Og det er især de kvindelige ledere, der prioriterer de bløde værdier. 56 procent af kvinderne siger, at de bruger meget tid på at skabe et godt arbejdsmiljø, mens der gælder 46 procent af deres mandlige kolleger. Der er i det hele taget en overvægt af kvinder, der ser personaleledelse som en af deres vigtigste opgaver.

Udvikling og visioner og strategier fylder til gengæld forbavsende lidt i ledernes hverdag. For selv om 80 procent af lederne på direktørniveau ser netop de opgaver som deres vigtigste, er det kun godt halvdelen, der tilkendegiver, at det er en af de fem opgaver, de bruger mest tid på.

Nej det, der måske ikke overraskende trækker tænder ud er administration, også selv om kun tre procent af lederne mener, at det hører til blandt vigtigste opgaver. Næste halvdelen af lederne tilkendegiver, at de har for få resurser til at løse de opgaver, de har ansvaret for.

Og nogle ledere føler, at de gaber over en for stor mundfuld - især kvinderne. 17 procent af de kvindelige ledere føler sig ikke tilstrækkeligt klædt på til at løse deres opgaver mod kun syv procent af de mandlige ledere. Måske hænger det sammen med, at de mandlige ledere typisk har mere lederuddannelse end kvinderne. F.eks. har næsten dobbelt så mange af mændene en MBA i forhold til kvinderne. Men her skal kvinderne måske til at tage fat i nakkehårene på sig selv. I hvert fald er der noget, der tyder på, at en decideret lederuddannelse giver gode kort på hånden, hvis man stræber efter en lederstilling på topniveau. Der er nemlig forholdsvis mange direktører, der har papirer på en lederuddannelse.

Undersøgelsen viser dog også, at en lederuddannelse ikke er en betingelse for at komme til tops. Knap hver fjerde direktør har således ingen egentlig lederuddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet