Kvinder flygter stadig fra advokatbranchen

15.10.2007

af

Flere advokatkontorer er opmærksomme på, at der skal sættes ind overfor balancen mellem arbejdslivet og familielivet.

Næsten hver niende kvinde har forladt advokatbranchen det seneste år. Hos deres mandlige kolleger er der væsentligt længere mellem opsigelserne, for her har kun 2,2 procent skiftet advokatbranchen ud med en ansættelse i det offentlige eller en anden privat virksomhed. For mændene er der tale om et lille fald i løbet af de seneste to år, mens der hos kvinderne er tale om en stigning fra 7,3 procent i 2005 til 8,6 procent i 2007.

Samtidig er der stadig langt flere mænd end kvinder i advokatbranchen på trods af, at de fleste juridiske kandidater i dag er kvinder. Så noget tyder på, at det stadig er svært at tiltrække og fastholde kvinderne i advokatbranchen.

Så selvom der kommer flere og flere solstrålehistorier om, at det godt kan lade sig gøre at være advokat 37 timer om ugen og samtidig have plads og overskud til et liv ved siden af, er det tilsyneladende stadig mere undtagelsen end reglen. I hvert fald har rigtig mange især kvindelige advokater og advokatfuldmægtige ifølge undersøgelser fra Foreningen af Advokater og Advokatfuldmægtige i DJØF tidligere tilkendegivet, at de overvejer at forlade branchen på grund af de lange arbejdsdage og problemet med at få arbejdslivet til at balancere med familielivet.

Annoncekampagne

Hos Advodan, der er en landsdækkende kæde af selvstændige advokatvirksomheder, har man dog både konstateret og reageret på den store afgang af kvinder fra branchen.

"Det er bestemt en udvikling, vi ikke ønsker," siger Astrid Søes Poulsen, kommunikationsrådgiver i Advodan.

Og ifølge hende er de opmærksomme på, at der skal sættes ind, hvis de skal kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft fremover, da en stor del af rekrutteringsgrundlaget netop er af hunkøn.

I øjeblikket kører de en annoncekampagne, med en gravid kvinde som illustration under overskriften: 'Advodan er på jagt efter flere dedikerede kolleger, der lever og ånder for både familieliv og arbejdsliv.' Og det har tilsyneladende virket. For med Astrid Søes Poulsens ord er det væltet ind med uopfordrede ansøgninger på det seneste.

"Vi har fået markant flere end vi plejer, og de fleste henviser i deres ansøgning til de budskaber, der ligger i kampagnen," siger Astrid Søes Poulsen.

Men hvordan sikrer de, at budskabet om familievenlige arbejdsforhold også bliver slugt og taget til sig af partnerne i den enkelte advokatvirksomhed i Advodan-kæden?

"Vi kan ikke udstikke en garanti for, at det bliver efterfulgt til punkt og prikke. Men vi har selvfølgelig taget temperaturen på det her ude på kontorerne, inden vi gik i gang med kampagnen," siger Astrid Søes Poulsen.

Hun nævner flere eksempler på, at de enkelte kontorer tænker i arbejdsforhold, der tilgodeser den enkeltes behov. I Esbjerg har de ansat landets - vist nok - første advokatfuldmægtig, der tager sin uddannelse på deltid. Samtidig peger hun på, at nogle kvindelige advokater fra Advodan-kontoret i Vejen, har skrevet et indlæg i Advokaten om, at det netop fint kan lade sig gøre at have en advokatkarriere og samtidig have tid til familien.

Advodan har ansat HR-medarbejdere på samtlige kontorer, der skal være med til at sikre et fokus på balancen mellem arbejdsliv og familieliv. De har også netop ansat en overordnet HR-ansvarlig i sekretariatet.

Kæden har ikke selv en statistik over, hvor mange kvinder, der har forladt dem, gennem det seneste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet