Jo højere indkomst, jo mere stress

15.10.2007

af

Jo mere man tjener, jo større tidspres oplever man.

Det viser en ny forskningsrapport fra Göteborg Universitet ifølge Svenske Dagbladets elektroniske nyhedsavis.

At dem, der arbejder meget, føler sig mere tidspressede, end dem, der arbejder mindre, er måske ikke så underligt. Men at personer, der har samme arbejdstid og samme arbejdsopgaver, føler større arbejdspres jo mere de tjener, er bemærkelsesværdigt. Men det er ikke desto mindre, hvad rapporten viser.

Rapportens forfatter, Jörgen Larsson, doktor i sociologi, mener, at det stigende pres, der tilsyneladende følger en stigende løn har forskellige årsager alt efter, om man er kvinde eller mand.

For mændenes vedkommende kan det skyldes, at en høj løn også betyder, at der er luft til at investere i stor villa, båd og sommerhus og i andet der betragtes som goder, men som til gengæld også kan beslaglægge en pæn del af ens tid.

For kvinderne handler det om, at det for eksempel er tidskrævende at holde familiens garderober opdaterede. Jörgen Larsson pointerer dog, at lave indkomster kan betyde andre former for pres, men lige præcis tidspres er altså mindre for dem, der også tjener mindre.

Undersøgelsen viser også, at 40 procent af de heltidsansatte småbørnsmødre og 15 procent af småbørnsfædrene gerne vil have nedsat arbejdstid - også selv om de går ned i indkomst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet