HR-chefer er usikre på den nye 7-trinsskala

15-10-2007
1 min.

Chefer kan godt se, at et 7-tal er smukkere på den nye 7-trinsskala end på den gamle 13-trinsskala. Alligevel er det ikke helt så simpelt at sammenligne gennemsnit og eksamensbeviser, som er stykket sammen af karakterer fra to forskellige skalaer.

12 ud af 14 rekrutteringsansvarlige chefer i offentlige og private virksomheder, som DJØF har spurgt i en stikprøveundersøgelse, mener da også, at det er vigtigt, at den nye karakterskala bliver forklaret og præciseret.

13 ud af 14 af dem vil gerne se ansøgerens eksamensbevis, og 10 ud af 14 tillægger karaktererne stor eller nogen betydning. Men det langt er langt fra dem alle, som kender den nye skala godt nok. Og stort set alle 14 regner med, at de selv skal indhente viden om den.

Vicedirektør og chef for personaleafdelingen i Nykredit, Erik Beckmann, der også er censor på CBS, kan godt nikke genkendende til, at der lige nu er en tilstand af lettere og uundgåelig usikkerhed blandt HR-folket, fordi man skal lære at arbejde med en helt ny skala.

"Godt nok er der vejledende oversættelser mellem de to skalaer på eksamensbeviserne, men det er og bliver to helt forskellige skalaer og dermed en helt ny start på at give karakterer. Det bliver der lagt meget vægt på overfor både eksaminatorer og censorer."

Chefkonsulent Pia Ravn Dyhr fra DJØF Studieteam understreger, at stikprøven blandt HR-cheferne ikke er en videnskabelig undersøgelse.

"Men den giver et fingerpeg om, at der er et informationshul, som Videnskabsministeriet ikke helt har fyldt ud," siger hun.DJØF har udgivet en guide til den nye karakterskala. Den anbefaler hun både til arbejdsgiverne og til de nyuddannede djøfere, når de skal forklare deres eksamensgennemsnit overfor en potentiel ny chef.

Nykredit ansætter cirka 500 nye medarbejdere om året, og karaktererne er aldrig det udslagsgivende i rekrutteringsprocessen, højst adgangsbilletten til at komme til samtale.

"Vi ser altid på de personlige egenskaber. Jeg tror, det er sjældent, man finder nogle, som ansætter på karakterer. Men derfor er det vigtigt at blive informeret og have en lille debat om denne her overgangsperiode."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.