Generalsekretær sætter foden under eget bord

25-01-2007
2 min.

Tidligere generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke er nu direktør i eget firma.

Da Lars Udsholt i foråret sagde op som generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, var det uden en klar plan for, hvad der så skulle ske med hans arbejdsliv. Men han var klar på, at hans kommende arbejdsliv skulle bestå af mere faglighed, mere frihed og mere fleksibilitet.

Lars Udsholt savnede mere dybde i arbejdsopgaverne, noget generalsekretærposten ikke levnede de store muligheder for.

"Jeg var hele tiden bundet op på en række løbende processer, og som en del af et stort system bliver der lagt bånd på de muligheder, du har som individ."

Det var heller ikke sjovt at være generalsekretær, da regeringens kom med nye målsætninger for u-landsområdet, heriblandt omfattende besparelser. Det var en sur og krævende tjans, da der skulle rationaliseres og afskediges, siger Lars Udsholt.

Så med en brændende trang til mere fordybelse og mere faglighed og samtidig med forvisning om friværdi i huset og en hustru med fast arbejde, sagde Lars Udsholt op.

Langsomt tog hans nye arbejdsliv form. Og i dag er han direktør i eget firma - capacitate a/s.

Arbejdsfeltet er det samme - udviklingsopgaver i u-landene. Lars Udsholt vurderer fremdriften i igangværende u-landsprojekter og identificerer nye opgaver. Kunderne er fra den verden, han stort set har færdes i hele sit arbejdsliv, og den første opgave i det nye år er for FN.

"Mit omfattende netværk i ind- og udland har vist sig at være af rigtig stor værdi ," siger Lars Udsholt.Ganske vist er arbejdsfeltet det samme, men det har også været noget helt helt nyt, at starte egen virksomhed.

"Bare det at skulle finde på et navn og vælge logo har været sjovt, og det er jo også noget helt andet at skulle lægge budget, hvor jeg er vant til at operere med et budget på 200 millioner. Tingene bliver meget nærværende og ganske konkrete. Som topchef er du jo ikke nede i alle detaljer og med i alle mellemregninger," siger Lars Udsholt.

Og selv om han indtil videre er eneste mand i firmaet, er det hans ambition, at de skal blive flere med tiden. Både fordi de så kan matche flere opgaver, som han siger, men også fordi, han sætter stor pris på at arbejde sammen med andre. Derfor har han også helt bevidst valgt kælderen hjemme i huset fra som lokalitet for det nye firma og sidder i et kontorfællesskab med andre konsulenter.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.