Synergi og vindmøller

24.8.2007

af

Peter C. Brun sad og tegnede vindmøller, da han var ni år gammel. I dag, 31 år senere, er han vicedirektør i Vestas, der er verdens førende firma inden for vindenergi.

Peter C. Bruns fascination af vindmøller i de unge år udartede sig, ud over tegningerne, også i et besøg til den berømte Tvind-vindmølle i Vestjylland.

"Dengang var det hele jo meget langhåret og alternativt. Man skal huske på, at vindmølleindustrien er vokset ud af blandt andet alternative tanker om et bæredygtigt samfund og så videre," fortæller Peter C. Brun. Han er uddannet cand.scient.pol. og arbejdede de første 14 år efter universitetet i Udenrigsministeriet.

"Jeg var udstationeret ved FN-repræsentationen som politisk medarbejder og som ambassademedarbejder i Bonn, Tyskland. Til sidst var jeg ambassaderåd i EU-repræsentationen, hvor jeg tog mig af dansk formandskab inden for international handelspolitik; WTO, bilaterale frihandelsaftaler og så videre. Gennem de 14 år arbejdede jeg meget, som jeg selv ynder at sige, som Danmarks lobbyist ude i verden."

Den internationale erfaring gjorde ham oplagt til jobbet i Vestas, hvor han trækker på det netværk, han byggede op i Udenrigsministeriet. I sit daglige arbejde har han stor kontakt til danske ambassader verden over, flere danske ministerier samt EU-Kommissionen.

Sundt at bevæge sig

Den 1. august i år var det præcist et år siden, at han gik fra at være i Hendes Majestæts tjeneste til at være talsmand for vindenergi og Vestas verden over. Peter C. Brun følte det helt naturligt at flytte fra den offentlige til den private sektor.

"Jeg synes, at det er sundt for offentligt ansatte at bevæge sig. Der er ikke så stor tradition for det i Udenrigstjenesten endnu, men det er der i Finansministeriet, og der har det jo vist sig at være nogle ret gode synergier, der opstår," siger Peter C. Brun og fortsætter: "Vi lever i en globaliseret verden, og Udenrigstjenestens medarbejdere har en masse kvaliteter at byde på som global indsigt, lokalt og internationalt netværk og erfaring med at hjælpe danske virksomheder i udlandet. Det er kompetencer, som efterspørges i mange internationale virksomheder. Da jeg startede i Udenrigsministeriet i 1992, var der ikke mange andre steder, man kunne få sig en international karriere. Sådan er det altså ikke i 2007. Nu kan du få en international karriere i rigtig mange danske virksomheder, og det er da spændende."
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet